Aanvoerder Isimat-Mirin dupeert hekkensluiter Vitesse op bezoek bij Heracles

Een rode kaart van aanvoerder Nicolas Isimat-Mirin is Vitesse duur komen te staan bij Heracles Almelo. De hekkensluiter gaf een voorsprong weg en ging met 3-2 onderuit.

Isimat-Mirin kreeg op slag van rust zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Bas Nijhuis. De Franse verdediger trok zonder bal in de buurt Heracles-spits Jizz Hornkamp naar de grond.

Vitesse zag gisteren concurrent RKC Waalwijk winnen en heeft nu zes punten achterstand op de Brabanders. Voor Heracles is het de tweede zege onder de nieuwe trainer Erwin van de Looi. De Almeloërs passeren Excelsior op de ranglijst en klimmen naar de veertiende plek.

Vitesse begon verrassend sterk in het Erve Asito en kreeg de eerste kansen. Halverwege de eerste helft kopte Kacper Kozlowski knap raak uit een voorzet van rechtsback Carlens Arcus en enkele minuten later poeierde Melle Meulensteen de bal van 25 meter schitterend in de kruising.

Heracles kreeg nauwelijks kansen in de eerste helft, maar kwam via Jordy Bruijn wel terug in de wedstrijd. De middenvelder schoot binnen na een lage voorzet van linksback Fredrik Oppegard.

Rode kaart

Daarmee was er nog niets aan de hand voor Vitesse, maar met zijn onnodige rode kaart dupeerde Isimat-Mirin zijn ploeg.

Isimat-Mirin druipt af na zijn rode kaart

In de tweede helft drongen de elf van Heracles behoorlijk aan. Vitesse-doelman Eloy Room had knappe reddingen in huis op een poging van Hornkamp en de rebound van Bruijn. Maar uit de hoekschop die volgde viel alsnog de gelijkmaker. Hornkamp timede goed en knikte de corner van Bruijn binnen.

Het was de vierde wedstrijd op rij waarin de 25-jarige spits wist te scoren. Bovendien was het de 500ste goal van Heracles in het Erve Asito (voorheen Polman Stadion).

Maar met 2-2 nam Heracles geen genoegen. De thuisploeg bleef drukken en in de 71ste minuut viel de beslissing. Een hoge bal werd door Hornkamp voor het doel gekopt en daar gaf Vitesse-verdediger Dominik Oroz het laatste zetje: 3-2.