Ajax wint ruim bij Telstar
NOS Voetbal

Ajax overtuigt na Champions League-succes ook in eredivisie, Smits helpt PSV

De vrouwen van PSV en Ajax hebben in de eredivisie geen fout gemaakt. Joëlle Smits hielp PSV aan een 3-1 thuiszege op PEC Zwolle en Ajax, dat deze week overtuigde in de Champions League, won ruim bij Telstar: 2-5

Het behalen van de kwartfinales van de Champions League, afgelopen dinsdag, bleek de Amsterdamse ploeg ook een goede boost te geven in de eredivisie. Al binnen een helft was de ploeg van Suzanne Bakker klaar met de nummer voorlaatst.

De stand in de eredivisie voor vrouwen op zaterdag 3 februari

Hoewel veel speelsters die het succes tegen Roma meemaakten nu op de bank zaten, stond er na 45 minuten spelen wel een 0-4 stand op het scorebord. Danique Tolhoke, Quinty Sabajo, Danique Noordman en Lotte Keukelaar waren trefzeker.

Carolina Wolters en Isa Gomez deden na de rust nog wel wat terug voor Telstar, maar de Amsterdammers gooiden via Bente Jansen definitief de wedstrijd in het slot.

Smits schiet met scherp

PSV won eerder op de middag thuis van PEC Zwolle en blijft daardoor in het spoor van nummer twee Ajax. De Eindhovense ploeg kwam na een half uur op een 1-0 voorsprong toen PEC Zwolle-verdedigster Kely Pruim een bal in het eigen doel werkte.

Maike Lindner maakte voor de Zwolse vrouwen nog wel gelijk, maar Smits had het vizier op scherp staan. Zij maakte twee treffers.

Er was nog wel een lichtpuntje aan de zijde van PEC Zwolle. Naomi Hilhorst maakte haar rentree na lang blessureleed. Sinds 2021 kampte zij met meerdere zware knieblessures.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl