NOS Nieuws

Twee Franse hulpverleners omgekomen bij aanval in Oekraïne

In Oekraïne zijn twee Franse hulpverleners omgekomen bij een droneaanval op de Oekraïense stad Beryslav. De Franse minister van Buitenlandse Zaken Séjourné heeft dat bevestigd op X.

De gouverneur van de regio Cherson meldde gisteravond al op Telegram dat er twee buitenlandse vrijwilligers waren omgekomen bij een aanval op Beryslav. De Franse krant Le Monde schrijft dat de twee hulpverleners lid waren van de protestantse ontwikkelingsorganisatie HEKS/EPER. Bij de aanval raakten ook drie Fransen gewond, schrijft minister Séjourné.

De minister spreekt van "Russische barbaarsheid". Hij zegt dat zijn gedachten uitgaan naar de slachtoffers en hun nabestaanden. "Frankrijk staat aan hun zijde. Rusland zal zich moeten verantwoorden voor zijn misdaden."

President Macron spreekt van een "laffe en onwaardige daad". "Mijn solidariteit gaat uit naar alle vrijwilligers die zich inzetten om de bevolking te helpen." Ook de Oekraïense president Zelensky heeft op X gereageerd. Hij betuigt zijn medeleven aan de nabestaanden.

De Oekraïense politie gaat een onderzoek naar de aanval instellen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl