De Prins Hendrikkade in Amsterdam, waar D. bij een hotel werd opgepakt
NOS Nieuws

Openbaar Ministerie keert geld uit aan tipgevers in zaak-Bretly D.

Opnieuw keert het Openbaar Ministerie tipgeld uit na hulp bij de zoektocht naar een voortvluchtige verdachte. Het OM in Rotterdam verdeelt 25.000 euro over meerdere tipgevers in de zaak van moordverdachte Bretly D.

Het is de tweede keer in relatief korte tijd dat in Rotterdam een groot bedrag aan tipgeld wordt uitgekeerd. Vorig jaar werd 30.000 euro verdeeld over twee tipgevers, die de politie cruciale informatie leverden over de voortvluchtige man die zijn ex en haar moeder neerschoot in Zwijndrecht.

Hoewel het OM regelmatig beloningen uitlooft, gebeurt het niet vaak dat er ook echt een gouden tip binnenkomt. In de zaak van Bretly D. zegt het OM dat meerdere mensen essentiële informatie gaven, waardoor de verdachte kon worden opgepakt. Om hoeveel tipgevers het gaat en wie welk bedrag krijgt, wil het OM in verband met de privacy niet zeggen.

Vandaag was bij de rechtbank in Rotterdam een eerste zitting in de zaak van D. Het OM verdenkt de 24-jarige man van het doodschieten van een man, oktober vorig jaar in Rotterdam. Daarna zou hij het huis van die man in brand hebben gestoken.

Ruim een week later heeft hij volgens het OM ook geprobeerd een man in Zutphen te wurgen. Dit tweede incident leidde ertoe dat justitie de hulp van het publiek inriep om de voortvluchtige D. te vinden.

De grootschalige zoektocht leidde tot zo'n vijfhonderd tips en had uiteindelijk resultaat. Verschillende mensen zagen hem lopen in Amsterdam. D. werd opgepakt nadat hij een hotel in vluchtte en zich had verstopt op het toilet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl