Bretly D. werd uiteindelijk voor het hotel aangehouden
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Bretly D. werd opgepakt na toiletbezoek in hotel

Bretly D. probeerde vanochtend waarschijnlijk aan zijn arrestatie te ontkomen door een hotel in Amsterdam in te vluchten. De receptionist van het hotel liet D. nietsvermoedend binnen, nadat hij had gevraagd of hij gebruik mocht maken van het toilet.

"Normaal gesproken laten wij mensen niet naar binnen voor een toiletbezoek", zegt ze tegen Rijnmond. "Maar op dit moment zijn er bouwwerkzaamheden bij het hotel. Ik dacht dat hij één van de medewerkers was, dus liet ik hem binnen."

Na het toiletbezoek werd D. opgewacht door een arrestatieteam. De medewerker had hem niet herkend. "Hij kwam mij niet bekend voor. Ik wist niet wie hij was."

Bekijk hieronder beelden van de arrestatie:

Voortvluchtige verdachte Bretly D. aangehouden

Een bouwvakker die in het hotel aan het werk was, zegt tegen AT5 dat hij door de toen nog voortvluchtige D. omver werd gelopen.

"Ik dacht: nou ja, zonder je excuses aan te bieden. Dus ik vond het een beetje raar. Ik loop op een gegeven moment naar buiten en zie politie aankomen. Toen zochten ze iemand. Ik zeg: ik denk dat jullie hem zoeken. Hij zit op het toilet."

Volgens de man zag D. er anders uit dan op de foto's die deze week werden verspreid. "Kaal, zwart jasje aan. Petje in zijn hand. Beetje gehaast, maar geen onaardige jongen om te zien. Ik denk dat hij wel een scheermesje over zijn hoofd heeft gehaald."

Beloning

D. werd gezocht omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij een dodelijk schietincident in Rotterdam op 13 oktober. Ook zou hij betrokken zijn geweest bij een steekincident in Zutphen.

De afgelopen week werden meerdere foto's van de man gedeeld en de politie maakte zijn volledige naam bekend. Ook werd een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor de tip die zou leiden tot zijn aanhouding. Er kwamen honderden tips binnen bij de politie. In verschillende steden werden de afgelopen dagen woninginvallen gedaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl