De beelden die de politie deelde van Bretly D. op Amsterdam Centraal
NOS NieuwsAangepast

Voortvluchtige verdachte Bretly D. aangehouden in Amsterdam

In Amsterdam is de voortvluchtige en wapengevaarlijke Bretly D. gearresteerd. De politie hield hem rond 08.15 uur aan in een hotel in de hoofdstad. De 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd al dagenlang gezocht.

D. wordt verdacht van betrokkenheid bij een dodelijk schietincident aan het Handelsplein in Rotterdam op 13 oktober, waarbij een Rotterdammer van 60 om het leven kwam. Ook zou hij betrokken zijn bij een steekincident in Zutphen in de nacht van 20 op 21 oktober.

Rokend op camera

Arrestatieteams vielen de afgelopen dagen meerdere woningen binnen in het land, in onder meer Amsterdam, Arnhem en Doetinchem. Het Openbaar Ministerie had een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor de tip die tot de aanhouding zou leiden. Ook werden beelden gedeeld waarop D. rokend te zien is op een station in Amsterdam.

De politie zegt dat de afgelopen 24 uur ongeveer 200 tips zijn binnengekomen. De doorslaggevende tip kwam om 08.00 uur vanochtend, toen iemand D. had zien lopen in Amsterdam.

Agenten die op de melding afkwamen, zagen hem lopen en pakten hem op in een hotel op de Prins Hendrikkade, tegenover station Amsterdam Centraal:

Voortvluchtige verdachte Bretly D. aangehouden

De politie en het Openbaar Ministerie maakten afgelopen weekend de volledige naam bekend van de man, die ze als vuurwapengevaarlijk beschouwen. Ook werden foto's van hem verspreid en werd gewaarschuwd dat D. seksafspraken maakte op de homoafspraaksite Bullchat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl