De beelden die de politie deelde van Bretly Dorder op Amsterdam Centraal
In samenwerking met
NH
NOS NieuwsAangepast

Politie geeft nieuwe beelden vrij van voortvluchtige Bretly D.

De politie heeft nieuwe foto's vrijgegeven van de voortvluchtige Bretly D. De beelden werden getoond in het programma Opsporing Verzocht.

De beelden van de 24-jarige man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, zijn zaterdag en zondag gemaakt op Amsterdam Centraal. Zaterdag rookte hij rustig een sigaret bij de incheckpoortjes en verhulde hij zijn gezicht niet. Hij droeg een blauwe jas. Zondag had hij een zonnebril op en een capuchon.

De politie weet niet zeker of hij nog in Amsterdam is. "Hij kan ook doorgereisd zijn", zei de woordvoerder in Opsporing Verzocht. "Hij verstopt zich niet, ondanks alle publiciteit."

Invallen in Amsterdam-Oost

D. wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietincident dat 1,5 week geleden het leven kostte van een 60-jarige psychiater in Rotterdam. Afgelopen vrijdagnacht zou hij in Zutphen een 32-jarige man hebben neergestoken.

In de zoektocht naar hem viel een arrestatieteam eerder vandaag opnieuw een woning in Amsterdam-Oost binnen. Dat leverde niets op.

In de nacht van zondag op maandag viel een arrestatieteam al een andere woning in Amsterdam-Oost binnen, schrijft NH Nieuws. Ook bij eerdere invallen in Arnhem en Doetinchem werd de vuurwapengevaarlijke D. niet gevonden.

Beloning uitgeloofd

Gisteren maakte het Openbaar Ministerie bekend een beloning van 25.000 euro uit te loven voor de tip die leidt tot de aanhouding van D.

Eerder deelde de politie de volledige naam en foto's van D. in een oproep om naar hem uit te kijken. "Het is van het grootste belang dat hij snel wordt aangehouden om verdere incidenten te voorkomen", zei de politie.

Openbaar vervoer

Sinds de oproep van de politie zijn tientallen tips binnengekomen van mensen die denken dat ze D. hebben gezien. Uit alle tips maakt de politie op dat hij veel met het openbaar vervoer reist, vooral met de trein.

Mensen die hem zien, krijgen het advies hem niet te benaderen, maar meteen 112 te bellen.

Advertentie via Ster.nl