Arsenal viert de goal van Vivianne Miedema
NOS Voetbal

Miedema helpt Arsenal met eerste goal sinds rentree aan zege, ook Brugts scoort

Vivianne Miedema heeft het net weer gevonden voor Arsenal. De 27-jarige spits opende in de Engelse competitie, de Women's Super League, in de 60ste minuut de score op bezoek bij Liverpool (0-2 winst).

Het was voor Miedema haar eerste goal sinds haar rentree eind oktober van een zware knieblessure.

De Australische Caitlin Foord verdubbelde de voorsprong van Arsenal negen minuten later. Miedema werd in de 71ste minuut vervangen. Ook Victoria Pelova stond in de basis bij Arsenal en deed 86 minuten mee. Shanice van de Sanden startte bij Liverpool.

Liverpools Fuka Nagano (l) en Arsenals Vivianne Miedema (r)

Arsenal blijft na de zege op de derde plaats staan, met evenveel punten als Manchester City en drie punten achterstand op koploper Chelsea.

Daphne van Domselaar ging met Aston Villa met 2-1 onderuit bij Manchester United. Collega-keepster Lize Kop won met Leicester City bij Katja Snoeijs' Everton en Manchester City won zonder de langdurig geblesseerde Jill Roord, maar met Kerstin Casparij met 2-0 bij Tottenham Hotspur

Brugts én hattrickheld Van Dongen op schot

Esmee Brugts droeg met een doelpunt bij aan een 6-0 zege van FC Barcelona bij Real Betis in de Spaanse competitie. Bruna Vilamala, Caroline Graham Hansen (2x), Vicky López en Aitana Bonmatí maakten de overige goals voor de koploper.

Voor 63-voudig international Merel van Dongen was het dit weekend nagenieten van een geweldige hattrick. De 30-jarige verdedigster opende donderdag met een schot van 40 meter de score voor haar nieuwe Mexicaanse club Rayadas tegen Cruz Azul.

Daar voegde ze nog twee fraaie goals aan toe. Begin januari verruilde Van Dongen het Spaanse Atlético Madrid op huurbasis voor de club uit Monterrey.

Klik op onderstaande tweet om de hattrick van Van Dongen te zien:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl