NOS Voetbal

Rentree Miedema bij zege Arsenal, Janssen scoort voor én tegen Wolfsburg

Vivianne Miedema heeft na 311 dagen afwezigheid haar rentree gemaakt in het shirt van Arsenal. In de competitiewedstrijd tegen Bristol City kwam de spits vlak voor tijd in het veld. Arsenal won met 2-1.

Miedema scheurde in december haar kruisband en doorging na de operatie een lange revalidatie. De aanvoerder van Oranje miste zo het WK en werd ook bij haar club node gemist.

Zonder Miedema eindigde Arsenal afgelopen seizoen als derde in de Women's Super League. Afgelopen maand werd de Engelse topclub door Paris FC uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League.

De ruim 12.000 toeschouwers in het Ashton Gate stadion, een record voor de vrouwen van Bristol, moesten lang wachten om de topscorer aller tijden van de Engelse competitie te zien voetballen. Coach Jonas Eidevall bracht de 27-jarige spits pas in blessuretijd in het veld. Victoria Pelova was toen al gewisseld, de middenvelder begon in de basis.

Katie McCabe maakte in Bristol het verschil namens de Londenaren. De Ierse knalde al snel raak met een loeihard schot van afstand. Na de gelijkmaker van Bristol zorgde McCabe in de tweede helft ook voor de 1-2.

Late gelijkmaker Wolfsburg, zege Bayern

In Italië opende Lineth Beerensteyn de score voor Juventus, dat nipt won bij Fiorentina (1-2). Met een handige dribbel zocht de Oranje-international ruimte voor het schot en vanaf randje zestien vond ze de verre hoek.

Dominique Janssen had een bijzondere hoofdrol bij de wedstrijd van VfL Wolfsburg tegen Hoffenheim in de Frauen Bundesliga. De Oranje-international werkte in de eerste helft een voorzet van Hoffenheim-speelster Mara Albers ongelukkig in eigen doel (0-2).

Na rust deed Janssen iets terug door een strafschop koeltjes binnen te schieten (1-2), maar ze moest niet veel later geblesseerd van het veld. Wolfsburg, met verdediger Lynn Wilms in de basis en Fenna Kalma als late invaller, sleepte nog wel een punt uit het vuur door de late gelijkmaker van Alexandra Popp.

Ondanks het gelijkspel staat Wolfsburg na vijf speelronden bovenaan in de Duitse competitie, twee punten voor op Bayern München, waar Jill Baijings een kwartier voor tijd inviel bij de 3-0 zege op Leipzig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl