Vivianne Miedema
NOS Voetbal

Miedema na dertien maanden terug bij Nederlands elftal na zware knieblessure

Spits Vivianne Miedema keert na een zware knieblessure na dertien maanden terug bij Oranje. Bondscoach Andries Jonker van het Nederlands elftal voor vrouwen heeft de speelster van Arsenal samen 23 anderen geselecteerd voor de Nations League wedstrijden tegen Schotland op 27 en 31 oktober.

Jonker: "Ik heb met Vivianne en Arsenal gesproken en gekeken naar de mogelijkheden. Vivianne traint bij Arsenal met de groep en zij kan ook bij ons met de groep meetrainen. Als dat goed gaat dan is het eventueel mogelijk dat ik haar inzet in de wedstrijden tegen Schotland."

Vivianne Miedema op het trainingsveld

Ook Feyenoord-keepster Jacintha Weimar is geselecteerd, ondanks een zwak optreden in haar laatste interland tegen België (2-1 verlies). Daarover zegt Jonker: "Ze heeft een heel goed WK gedraaid waar ze 8 weken een topniveau heeft laten zien op de trainingen. Ik laat haar door één fout in een wedstrijd niet vallen. Zij is een prima keepster."

Na twee wedstrijden in de Nations League heeft Nederland drie punten. Een nederlaag in België werd opgevolgd door een verrassende overwinning in Utrecht op het Engeland van Sarina Wiegman. Een paar maanden geleden nog WK-finalist. De winnaar van de poule kwalificeert zich voor de Olympische Spelen volgend jaar in Parijs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl