Miedema staat na negen maanden weer met het team op het veld
NOS Voetbal

Oranje-topscorer Miedema traint na negen maanden weer mee bij Arsenal

Het gaat goed in de revalidatie van Vivianne Miedema. De spits trainde maandag voor het eerst sinds december vorig jaar mee met haar team Arsenal.

De 27-jarige Miedema liep eind vorig jaar een gescheurde kruisband op en wist dat ze na haar operatie minimaal negen maanden moest herstellen. Daardoor miste de aanvalster het WK voetbal in Australië en Nieuw-Zeeland met Oranje.

Arsenal laat op Twitter/X weten dat Miedema weer meetraint

In juni was de international nog aanwezig bij de Champions League-finale tussen FC Barcelona en Wolfsburg, in Eindhoven. Daar liet Miedema weten dat ze binnen vier maanden weer fit wilde zijn. "Ik kijk ernaar uit weer op het veld te staan. Het was al fijn om weer te kunnen rennen, maar tegen een bal aan trappen is iets wat je heel erg mist."

Afgelopen augustus moest Miedema nog een keer onder het mes om wat littekenweefsel te laten verwijderen.

Topscorer aller tijden

Met 95 treffers in 115 interlands is de spits van Arsenal topscorer aller tijden bij Oranje. Miedema debuteerde in 2013 voor het Nederlands elftal en had een groot aandeel in de Europese titel van 2017. Ze was ook actief op de WK's van 2015 en 2019, de Olympische Spelen in 2021 en het EK van 2022.

Sinds 2017 speelt Miedema bij het Engelse Arsenal, daar scoorde ze in 110 wedstrijden maar liefst 126 keer.

Begin dit jaar maakten we een explainer over kruisbandblessures in het vrouwenvoetbal. Hoe komt het dat meerdere voetbalsters op dat moment kampten met dezelfde blessure? Bekijk het hieronder:

Sportexplainer: knikkende knieën in het vrouwenvoetbal

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl