Feyenoord bijt zich in De Kuip stuk op FC Twente, Gimenez mist strafschop

Bekijk de samenvatting van Feyenoord - FC Twente

Feyenoord heeft in de eredivisie puntenverlies opgelopen tegen FC Twente. De landskampioen beet zich in De Kuip stuk op de stugge defensie van de club uit Enschede: 0-0.

Clubtopscorer Santiago Gimenez miste vlak na rust een strafschop voor Feyenoord.

Twente bezet in de eredivisie de derde plaats op vijf punten van Feyenoord. Koploper PSV is ver buiten bereik met twaalf punten voorsprong op de Rotterdammers.

Feyenoord, dat zich afgelopen woensdag nog ten koste van PSV plaatste voor de kwartfinales van de KNVB-beker, had het in de eerste helft moeilijk. Twente had zijn zaakjes verdedigend op orde en mocht het zichzelf aanrekenen dat het niet op voorsprong kwam, want de Tukkers creëerden de beste kansen.

Knullig moment Vlap

Eerst was het Daan Rots die na een pass van Mathias Kjølø goed wegdraaide bij zijn tegenstander, maar de Twente-aanvaller schoot naast. Even later beging Michel Vlap een blunder door op zeer knullige wijze buitenspel te staan.

De aanvaller was bij een uitbraak met Joshua Brenet op weg naar het doel van Feyenoord, maar bij de beslissende pass van Brenet vergat Vlap in te houden, waardoor hij de bal in buitenspelpositie ontving.

Voor aanvang van Feyenoord-FC Twente kreeg clubicoon Jozef Kiprich van de Rotterdammers een eerbetoon:

De Kuip eert Feyenoord-clubicoon Kiprich

Direct na rust verzuimde Feyenoord het initiatief te pakken. Gimenez kreeg in het zestienmetergebied een duw van Twente-verdediger Robin Pröpper, waarna arbiter Allard Lindhout een strafschop aan Feyenoord toekende.

Gimenez zag keeper Lars Unnerstall vervolgens knap redden op zijn strafschop en ook David Hancko kon de doelman in de rebound niet passeren.

Feyenoord had in de tweede helft het beste spel, maar gevaarlijk werd de ploeg van Arne Slot ook niet. Hancko had de 1-0 op zijn schoen met een schot dat rakelings naast ging en vlak voor tijd schoot de Slowaak van dichtbij hard over.

In de slotfase werd de frustratie bij Feyenoord zichtbaar toen linksback Quilindschy Hartman het even met de bank van Twente aan de stok kreeg. Het bleef bij een incident.