Milik druipt af na zijn vroege rode kaart

Juve morst na rood voor Milik, scorende Zirkzee pakt met Bologna punt bij Milan

Juventus heeft in de Serie A met 1-1 gelijkgespeeld tegen Empoli. Daarmee blijft de ploeg voorlopig koploper, maar Internazionale kan er zondag voorbij.

De wedstrijd werd al na 18 minuten een lastige klus voor Juventus doordat Arkadiusz Milik na tussenkomst van de VAR rood kreeg. De oud-Ajacied raakte met een wilde tackle zijn tegenstander.

De stand in de Serie A

Met een man minder kwam Juventus toch op voorsprong. Dusan Vlahovic kwam wat gelukkig aan de bal in de zestien en sloeg genadeloos toe. Maar al snel kwam laagvlieger Empoli terug in de wedstrijd.

Tommaso Baldanzi schoot op de rand van het strafschopgebied raak met een droge knal: 1-1. Juventus bleek hierna niet in staat om het puntenverlies te voorkomen.

Gelijkspel Milan na steunbetuiging Maignan

Later op de avond speelde AC Milan met 2-2 gelijk tegen Bologna. Het was de eerste wedstrijd nadat Milan-doelman Mike Maignan tegen Udinese van het veld stapte omdat hij racistisch bejegend was door toeschouwers.

In de zestiende minuut (Maignans rugnummer) werd het spel kort stilgelegd om Maignan te steunen.

In de zestiende minuut bracht AC Milan een steunbetuiging aan doelman Maignan

De Franse doelman werd na een half uur gepasseerd door Joshua Zirkzee, die vanuit een lastige hoek raak schoot. Alweer de achtste competitietreffer van het seizoen voor de Nederlandse spits.

Twee gemiste penalty's

Vervolgens misten Olivier Giroud en Theo Hernández een strafschop voor Milan. De thuisploeg had het geluk dat Ruben Loftus-Cheek wél scherp was. De Engelsman scoorde tweemaal.

Genoeg voor de overwinning was dat niet. In de 92ste minuut benutte Riccardo Orsolini een strafschop voor Bologna.