PSV viert de 3-1

PSV profiteert van gelijkspel PEC en klimt naar vierde plek in eredivisie vrouwen

PSV is in de eredivisie voor vrouwen PEC Zwolle voorbij gegaan op de ranglijst door met 1-3 te winnen bij Telstar. De Eindhovenaren staan, ook omdat PEC gelijkspeelde bij AZ (1-1), nu op de vierde positie.

Het duel tussen sc Heerenveen en koploper FC Twente werd zondag afgelast vanwege een onbespeelbaar veld.

Het duurde niet lang voordat PSV op voorsprong kwam. Binnen achttien minuten zorgden Joëlle Smits en Indiah-Paige Riley voor een 0-2 voorsprong.

Na rust deed Telstar via Chinatsu Kira wat terug, maar na een goal van Zera Hulswit stond er toch een duidelijke zege voor PSV op het bord.

PEC speelt gelijk

AZ en PEC Zwolle speelden met 1-1 gelijk. Het duurde lang voordat de wedstrijd echt tot ontbranding kwam. In de eerste helft dacht PEC op voorsprong te komen, maar hands in de opbouw van Zoë Zuidberg zorgde ervoor dat de treffer afgekeurd werd, ondanks dat Zuidberg er weinig aan kon doen.

Pas in de 69ste minuut stond de eerste treffer voor de Blauwvingers op het bord. AZ-doelvrouw Femke Liefting kon de eerste inzet nog keren, maar de rebound van Evi Maatman was raak.

AZ en PEC Zwolle scoren snel achter elkaar en openen 2024 met een gelijkspel

Lang kon Zwolle niet van de voorsprong genieten, want keeper Inge Tijink zat een minuut later helemaal mis bij een hoge bal, waardoor Desiree van Lunteren gelijkmaakte.

In de slotfase kregen beide ploegen over en weer nog enkele kansen, maar er vloog geen bal meer in het net. Door het gelijke spel kan nummer drie Fortuna, dat nog een wedstrijd tegoed heeft, uitlopen tot een voorsprong van vijf punten.

AZ blijft staan op de negende plek, en heeft nu één puntje meer dan Feyenoord en Telstar.