Spitse maakt werelddoelpunt en Ajax wint met ruime cijfers van Excelsior

Spitse scoort een wereldgoal met een verwoestend schot vanaf de middencirkel

Ajax heeft overtuigend met 6-1 gewonnen van Excelsior in de eredivisie vrouwen en behoudt de tweede plek achter FC Twente. Sherida Spitse maakte het eerste doelpunt met een voortreffelijke uithaal van 45 meter.

Ajax kan zich nu rustig voorbereiden op de Champions League-ontmoeting met het Paris Saint Germain van Lieke Martens en Jackie Groenen.

De Amsterdammers begonnen sterk aan de wedstrijd en speelden de bal snel rond. Met felheid wisten ze de druk hoog te houden op de defensie van Excelsior.

Wereldgoal Spitse

Al vroeg schoot linksback Nadine Noordam van ver op de lat. Uit de hoekschop die volgde leek Spitse bijna te scoren met een knappe omhaal. De bal stuiterde echter te veel en keeper Isa Pothof kon redding bieden op de verassende inzet. Binnen het eerste kwartier scoorde Spitse toch op magistrale wijze.

Spitse zag dat Pothof te ver voor het doel stond en schoot vanuit de middencirkel. De bal daalde op het perfecte moment over de keeper heen.

Bekijk hier de reactie van Spitse op haar werelddoelpunt:

Spitse over haar wonderbaarlijke treffer: 'Dacht, ik probeer het gewoon'

Een paar minuten later werd het zelfs 2-0. Lily Yohannes zette druk op de opbouw van Excelsior en snoepte de bal af van de verdediging. Ze gaf vervolgens een eenvoudige pass op Chasity Grant die de bal hard in het net kon schieten. Excelsior had geen antwoord op het sterke spel van de Amsterdammers.

In het slot van de eerste helft werd het nog 3-0 toen Bente Jansen na een vlugge aanval de bal door de benen van de ongelukkige Pothof schoot. Toptalent Yohannes maakte even later haar derde doelpunt van het seizoen en zo werd er met 4-0 gerust.

Tweede helft

Na de pauze was er een tegentreffer voor Excelsior. Kimberley Smit kopte binnen vanuit een hoekschop voor de 4-1. Grant maakte vervolgens na een snelle counter haar tweede van de middag.

Danique Tolhoek bepaalde de eindstand in de 87ste minuut met haar eerste goal van het seizoen: 6-1.

Ajax-trainer Suzanne Bakker mag na dit seizoen niet door bij Ajax en reageert daarop in onderstaande video:

Bakker over gedwongen vertrek bij Ajax: 'Heb het een plek gegeven'