De brand breidt zich uit
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Grote brand in parkeergarage Den Bosch, appartementen urenlang ontruimd

In een parkeergarage van een wooncomplex in Den Bosch heeft vanochtend urenlang brand gewoed. Vanwege de rookvorming heeft de politie alle 86 appartementen ontruimd.

De brand werd om 08.50 uur gemeld bij de brandweer. De zwarte rook buiten het complex is inmiddels afgenomen, maar in de parkeergarage zelf was de brandweer rond 13.00 uur nog steeds aan het blussen.

Volgens Omroep Brabant zou een automobilist in de parkeergarage onwel zijn geworden en met zijn of haar auto hard tegen een muur zijn aangereden. Meteen daarna brak brand uit. De bestuurder raakte gewond. Over de aard van de verwondingen is niets bekendgemaakt.

Bewoond door ouderen

De parkeergarage ligt onder wooncomplex Kasteel Velderwoude, in een buitenwijk van Den Bosch. Een deel van de appartementen wordt bewoond door ouderen.

Alle bewoners worden nu in de buurt opgevangen. Het is nog onbekend wanneer zij weer naar huis kunnen.

Huis vol rook

Een van de bewoners was elders aan het werk en hoorde via de telefoon over de brand. "Ik ben meteen met 200 per uur naar huis gereden", zegt ze.

"Onze hond gaat eigenlijk altijd mee naar de zaak, maar toevallig vandaag niet. Ik heb hem net bevrijd. Of ik door mocht lopen? Geen idee, gewoon gedaan. Het hele huis hing al vol rook."

Bekijk hier de beelden van de grote brand:

Brand in parkeergarage Den Bosch, appartementencomplex ontruimd

Advertentie via Ster.nl