In samenwerking met
Omrop Fryslân
NOS NieuwsAangepast

Uitslaande brand in appartementencomplex op Vlieland

Bij een brand op Vlieland is een appartementencomplex ernstig beschadigd geraakt. De gemeente meldt dat het gebouw als verloren kan worden beschouwd.

Volgens Omrop Fryslân was niemand in het pand aanwezig toen de brand uitbrak. Het gaat om complex 'Eureka', met vakantiewoningen.

Meerdere bouwlagen stonden in brand. Over de oorzaak is nog niets bekend. Rond 20.45 uur liet de Veiligheidsregio Fryslân via X, voorheen Twitter, weten dat de brand onder controle was. De verwachting is dat nog enige uren moet worden nageblust.

De kans leek te bestaan dat het vuur zou overslaan naar naastgelegen bosgebied, maar dat gebeurde niet. Gedupeerde vakantiegangers zijn in een ander hotel opgevangen.

Maria Versteeg was in een van de appartementen toen de brand uitbrak. "Op een gegeven moment liepen een paar bagagejongens voorbij, die brand zagen. Ik zat gewoon een boekje te lezen buiten onder een luifel, ik ging kijken en de vlammen sloegen al uit de tweede etage schuin boven mij."

Ze wilde nog een koffer pakken beneden, maar toen haar dochter glasgerinkel hoorde, zei die: "We pakken niks, we gaan naar buiten."

Bekijk hier de beelden van de brand op Vlieland:

Brand op Vlieland in appartementencomplex

Advertentie via Ster.nl