Leentje Grootkerk zit zonder stroom
NOS Nieuws

Seniorenflat in Den Bosch sinds zaterdag zonder stroom na brand

Een seniorenflat in Den Bosch zit al dagen zonder stroom na een brand in de meterkast. De flat telt 53 appartementen. De brand ontstond zaterdag rond het middaguur in de kelder.

Voor zover bekend raakte niemand gewond, maar toch zit de schrik er goed in. "Ik heb op alle deuren staan bonken. Het was heel akelig, al die rook. Het was net een film", zegt de 66-jarige Leentje Grootkerk tegen Omroep Brabant.

Woonconsulent Nils Dierx van Woonzorg Nederland zegt dat de flat voorlopig geen stroom zal hebben. "We werken hard aan een oplossing. Ik kan nog niet zeggen hoelang het gaat duren."

De seniorenflat waar het om gaat

De bewoners mogen voorlopig naar een vakantiepark om daar te slapen, maar niet iedereen wil weg. "Ik blijf gewoon in mijn eigen huisje", zegt Grootkerk.

De 71-jarige Martien den Otter kiest wel voor een bungalow. "Voor ons was het geen optie om te blijven. Ze zouden mensen moeten verplichten om weg te gaan", vindt hij. "De lift doet het niet. Dat is niet verantwoord in een seniorenflat. Zeker niet als iemand met de ambulance moet."

Woonzorg Nederland zegt dat ze bewoners niet kunnen dwingen om weg te gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl