NOS Nieuws

Arrestaties voor gooien vuurwerk naar hulpverleners Nieuw-Beijerland

De politie heeft twee mannen, van 19 en 20, aangehouden voor vuurwerkgeweld tijdens de jaarwisseling in Nieuw-Beijerland. Ze worden verdacht van poging tot doodslag. Op meerdere plekken in het dorp werden agenten en brandweermensen bekogeld met vuurwerk. Eerder werd al een andere man gearresteerd.

Volgens Rijnmond veroorzaakte een grote groep jongeren op 30 en 31 december overlast in de gemeente door het afsteken van vuurwerk. Op verschillende plekken ontstonden brandjes.

Twee agenten raakten gewond nadat ze waren geraakt door vuurwerk. Ze liepen brandwonden op en een van hen hield er oorsuizen aan over. De politie heeft bodycambeelden gedeeld van de gebeurtenissen.

De mobiele eenheid werd ingezet om de brandweer de ruimte te geven, maar ook brandweerlieden werden bekogeld. Meerdere hulpverleners hebben aangifte gedaan.

Een van de arrestanten werd in de nieuwjaarsnacht al aangehouden, maar kort daarna weer naar huis gestuurd. Hij is gisteravond opnieuw gearresteerd, nadat er nieuw bewijs tegen hem was verzameld.

Brief met waarschuwing

In december waarschuwden de politie en gemeente Hoeksche Waard, waar Nieuw-Beijerland onder valt, tientallen jongeren die afgelopen jaren betrokken waren bij ongeregeldheden. Die groep kreeg een brief. Ook de twee verdachten die zijn aangehouden hebben zo'n brief ontvangen.

Verder kreeg een aantal jongeren tijdens de jaarwisseling een gebiedsverbod opgelegd en burgemeester Van Heiningen deed een beroep op ouders om hun kinderen in de gaten te houden.

"Een beetje kattenkwaad hoort erbij, dat vind ik ook helemaal niet erg. Maar dit voelde als een soort oorlogsgebied", zegt een anonieme bewoner tegen omroep Rijnmond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl