NOS Voetbal

Wiegman rekent zich niet rijk: 'Schotland gaat niets weggeven'

Wiegman rekent zich niet rijk: 'Schotland gaat niets weggeven'

"Het is nog niet gelopen", zei de Engelse bondscoach Sarina Wiegman met gevoel voor understatement. Nederland kreeg Engeland op Wembley bijna op de knieën, maar zag de Engelse vrouwen in de tweede helft een 2-0 achterstand ombuigen naar een 3-2 overwinning.

Dinsdag wordt D-day als Nederland in Tilburg België ontvangt en Engeland in Glasgow op bezoek gaat bij Schotland. Als zowel Nederland als Engeland wint, wordt het doelsaldo doorslaggevend en dat is met +4 tegen +1 nu nog in het voordeel van Nederland.

Stand Nations League

Alleen de groepswinnaar gaat door naar de halve finales, waar een ticket voor de Olympische Spelen te verdienen is. Nu zou Schotland buurland Engeland in theorie de helpende hand kunnen bieden door zo veel mogelijk doelpunten te incasseren. De Schotse topspeelsters zouden daarmee ook zichzelf kunnen helpen, omdat Engeland het Britse ticket voor Parijs moet veroveren.

"Die gaan niets weggeven", weet Wiegman nu al. "Schotland gaat alles doen voor een goed resultaat."

'Nederland had het zwaar'

Een 4-2 op Wembley tegen Nederland hing nog in de lucht, maar viel niet. Daarom ook de zichtbare opluchting na afloop van de Nederlandse bondscoach Andries Jonker. "Dat kan ik me voorstellen", zei Wiegman. "Nederland had het zwaar. We dreigden de vierde te maken."

Bekijk hier een samenvatting van het duel:

Bekijk hier de samenvatting van Engeland - Nederland

Bij 4-2 was Engeland Nederland namelijk op onderling resultaat voorbijgegaan, na de 2-1 zege van Oranje in Utrecht. "Uiteindelijk ben ik tevreden met 3-2", aldus Wiegman. "Als je 2-0 achterstaat, moet je daarmee tevreden zijn."

Wiegman geeft de hoop op kwalificatie voor de Olympische Spelen niet op. "Hoop moet je altijd hebben. Dat hebben we vandaag weer gezien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl