Na lang wachten is ontlading groot in Limburgse derby: Roda JC verslaat MVV

De Limburgse derby heeft drie punten opgeleverd voor Roda JC, dat nipt en vooral laat won van MVV (1-0).

Bij de wedstrijd, waarin drie punten kunnen voelen als een kampioenschap, waren voor het eerst sinds 2020 ook weer MVV-supporters aanwezig in het Parkstad Limburg Stadion. Maar het thuispubliek werd de grote winnaar door een laat doelpunt.

Uitpubliek was, door ongeregeldheden in verschillende edities van de derby, jarenlang niet welkom in zowel Kerkrade als Maastricht.

In deze editie zagen de supporters kansen over en weer en met name in de tweede helft een sterker Roda. Groot spektakel leverde het Limburgs onderonsje in de eerste negentig minuten echter niet op. In blessuretijd maakte Lennard Daneels dat in één klap goed.

De Belg zag na een scrimmage voor het MVV-doel de bal zijn richting op komen, liet hem een keer stuiteren om vervolgens verwoestend uit te halen. Daneels stuurde de bal rechtstreeks de kruising in en zorgde voor ontlading in Kerkrade.

Elke zege telt voor Roda, dat in het spoor blijft van koploper Willem II, en deze nog net even wat meer.

Zo groot als in 1973 zal de ontlading niet geweest zijn, toen Wim Langenhuizen Roda JC naar de eredivisie schoot. Vanwege de vijftigste verjaardag van dat doelpunt, droeg Roda tijdens deze derby speciale retroshirts.