NOS Voetbal

FC Groningen wint voor het eerst in acht duels, koploper Willem II ruim langs Telstar

FC Groningen heeft na vier nederlagen en drie gelijke spelen weer eens gewonnen in de Keuken Kampioen Divisie. De Groningers wonnen op eigen veld laat en met moeite van FC Eindhoven, dat het laatste half uur met een man minder speelde.

Willem II blijft door een 1-5 zege bij Telstar koploper in de eerste divisie, die na het interlandweekend -met daarin slechts vier 'KKD'-wedstrijden- weer op volle toeren kwam met negen duels.

Een van de A-internationals die de competitie rijk is, droeg in negatieve zin bij aan de zege van FC Groningen. Het was namelijk Togolees international Mawouna Amevor van FC Eindhoven die met direct rood van het veld moest, waarna Groningen in de slotfase aan het langste eind trok.

Amevor voerde de Brabantse ploeg weer aan na WK-kwalificatiewedstrijden tegen Sudan en Senegal. Terug op Nederlandse bodem trok hij na een uur spelen Groningen-aanvaller Romano Postema naar de grond en zag hij voor de achtste keer in zijn carrière de rode kaart.

Met ervaren invallers Kevin van Veen, Leandro Bacuna en Laros Duarte ging Groningen op jacht naar de overwinning. Die kwam er door een late treffer van Duarte.

Rake hoekschop

Koploper Willem II boekte een simpele overwinning op bezoek bij Telstar: 1-5. Nick Doodeman eiste een hoofdrol op met twee prachtige doelpunten. In de eerste helft draaide hij, met wat hulp van een straffe windvlaag, een corner in het net. Na rust volleerde hij vanuit de hoek van het zestienmetergebied schitterend raak.

Bekijk hier een reportage over de succesvolle start van trainer Peter Maes bij koploper Willem II:

Maes helpt Willem II naar de top: 'Het botst ook weleens'

FC Emmen won met een man minder bij Helmond Sport (1-2) en staat nu in punten gelijk met Roda JC, dat tweede staat. Roda komt zondag pas in actie, in het Limburgs onderonsje met MVV.

SC Cambuur had de selectie weer compleet na het interlandweekend en behield de aansluiting bij de top door in Venlo te winnen van VVV: 1-2. Bij de Leeuwarders gaf Lets international Roberts Uldrikis een assist en maakte Sekou Sylla met pijn en moeite de negentig minuten vol. De verdediger reisde afgelopen week liefst 25.000 kilometer om met Guinee interlands te spelen tegen Mozambique en Botswana.

Snelste rode kaart ooit?

Bij Jong PSV-Jong AZ (1-2) deed Tim van den Heuvel een gooi naar het record van de snelste rode kaart ooit in het betaald voetbal.

Hij viel na de rust in maar kon veertien seconden later zijn trainingspak weer aantrekken na een te harde tackle op Enoch Mastroras.

De Graafschap, dat er goed voor stond in de tweede periode, bewees zichzelf een slechte dienst in Utrecht. De beloften van FC Utrecht verrasten de Achterhoekers en wonnen met 2-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl