Freek Heerkens

Hoofdrol Heerkens bij zege koploper Willem II, Telstar verslaat Den Bosch

Koploper Willem II heeft de tiende zege van het seizoen geboekt door met 1-3 te winnen bij VVV-Venlo, de nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie. Alle doelpunten vielen na rust, toen de Tilburgers met een man meer speelden.

In de staart van de eerste divisie won Telstar met 1-4 bij FC Den Bosch.

Tijdens de eerste helft in Venlo, toen nog met elf tegen elf, slaagde Willem II er niet in het verschil te maken. Dichterbij dan schoten van buiten de zestien kwam de ploeg van trainer Peter Maes niet. Een rode kaart voor VVV'er Robert Klaasen bracht daar verandering in. Hij raakte Willem II-verdediger Freek Heerkens hard en zag direct rood.

Goal en assist Heerkens

Het overtal werd na rust uitgebuit door Willem II, met Heerkens als opvallende hoofdrolspeler. De routinier is doorgaans een bescheiden verdediger, een van de aanvoerders maar niet meer altijd basisspeler. In Venlo leverde hij voor het eerst in elf seizoenen Tilburgse dienst een assist en een doelpunt in dezelfde wedstrijd.

Door goed overzicht en een strakke pass zette Heerkens ploeggenoot Thijs Oosting vrij voor het doel: 0-1. Na de 0-2 van Raffael Behounek maakte de 34-jarige Heerkens het derde doelpunt. Van dichtbij tikte hij een rebound binnen. Met een omhaal in de scrimmage deed Rick Ketting in de slotfase nog iets terug namens VVV.

Hattrick Eddahchouri in Den Bosch

De wedstrijd FC Den Bosch-Telstar (1-4) werd in de eerste helft tijdelijk stilgelegd vanwege kwetsende spreekkoren, naar verluidt gericht op de KNVB en arbiter Michael Eijgelsheim.

De scheidsrechter van dienst had de bal op de stip gelegd na een overtreding op Zakaria Eddahchouri. De spits en clubtopscorer van Telstar schoot, na een kwartier bedenktijd tijdens de afkoelingsperiode, de 0-1 binnen.

Met nog twee goals verergerde Eddahchouri de problemen van de Bossche club, die uit de laatste zes duels slechts een punt overhield en zakt naar de voorlaatste plaats. Ook Tom Overtoom scoorde voor Telstar, Ryan Lejten tekende voor de enige treffer voor Den Bosch. In de tweede helft uitte het thuispubliek hun onvrede richting de eigen spelers en trainer Tomasz Kaczmarek.