Jeredy Hilterman
NOS Voetbal

Willem II wint van tien man Jong FC Utrecht en gaat aan kop in eerste divisie

Willem II neemt de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie voorlopig over van Roda JC, dat zondag pas in actie komt tegen FC Groningen. De Tilburgers wonnen op eigen veld moeizaam van Jong FC Utrecht: 2-1.

Afgelopen maandag verloor Willem II voor het eerst onder de Belgische trainer Peter Maes, die zijn eerste zeven wedstrijden in Nederland won. Na de nederlaag tegen Jong Ajax (1-0) wachtte vrijdagavond wederom een belofteploeg: Jong FC Utrecht.

Opnieuw had de ploeg van Maes moeite om te scoren tegen de jonkies, die via een doelpunt van Nazjir Held zelfs op voorsprong kwamen in het Koning Willem II Stadion. Halverwege de tweede helft maakte Willem II gelijk. Invaller Max Svensson haalde uit voor de 1-1.

Na een rode kaart voor een harde tackle van Mees Akkerman ging Willem II in overtal op jacht naar drie punten en de koppositie. Dat lukte door een rake kopbal van Jeredy Hilterman.

Emmen en De Graafschap in het spoor

FC Emmen, de nummer vier van de eerste divisie, behield de aansluiting met de top door een overwinning op laagvlieger FC Den Bosch, 1-0. Ondanks legio kansen lukte het Emmen alleen te scoren uit een discutabele strafschop. Na een ongelukkige handsbal van Gedion Zelalem maakte Jari Vlak geen fout.

Ook De Graafschap blijft bovenin meedoen. De Doetinchemse club won met 1-2 bij Telstar. David Flakus Bosilj kopte De Graafschap op voorsprong. Spits Devin Haen zorgde als invaller met de 0-2 voor ontlading bij de meegereisde fans. Mohamed Tahiri bracht de spanning nog terug, maar het bleef bij 1-2.

Devin Haen (9)

NAC Breda-trainer Jean-Paul van Gastel gooide zijn formatie om na tegenvallende resultaten en uitschakeling in de beker tegen de amateurs van Quick Boys. Minder defensief en met drie aanvallers werd echter voor de derde keer op rij niet gewonnen in de competitie. In Breda werd het 1-1 tegen Jong Ajax.

Jong Ajax, dat in uitwedstrijden dit seizoen nog geen punt behaalde, kwam brutaal op voorsprong. Mika Godts haalde de bal op bij verdediger Ahmetcan Kaplan, stak vrijwel onbedreigd het halve veld over en schoot raak: 0-1. Uit de vele kansen van NAC, dat twaalfde staat, wist alleen Aimé Omgba te scoren.

VVV haalt Dordrecht in

FC Dordrecht verliest na de goede competitiestart langzaam terrein en zakt naar plek zeven. Vrijdagavond was Jong PSV met 1-4 te sterk. Emmanuel van de Blaak, Jason van Duiven, Mohamed Nassoh en Nicolas Verkooijen scoorden namens de Eindhovenaren, de van Feyenoord gehuurde Amerikaan Korede Osundina tekende voor de tegentreffer.

Korede Osundina

VVV-Venlo profiteerde van de nederlaag van Dordrecht en steeg een plaatsje door te winnen van FC Eindhoven (0-2). Magnus Kaastrup en Simon Janssen scoorden namens de Limburgers.

Helmond Sport verloor voor het eerst in zeven competitiewedstrijden. Jong AZ versloeg de Brabanders met 2-1. Na de 0-1 van Hakon Lorentzen bogen Finn Stam en Jurre van Aken de stand om. Na een rode kaart van Mohamed Mallahi kwamen de Brabanders niet meer terug.

In de onderste regionen won MVV in Oss van TOP (0-1) door een doelpunt van Tunahan Tasci.

Roda zondag terug aan kop?

Zondag gaat de veertiende speelronde verder met ADO Den Haag-SC Cambuur en krijgt Roda JC tegen FC Groningen de kans om de koppositie te heroveren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl