Sacha Komljenovic is door het dolle heen na zijn gelijkmaker

ADO wint in slotfase van Jong PSV en profiteert van puntenverlies Willem II en Roda

De topploegen in de Keuken Kampioen Divisie hebben op ADO Den Haag na allemaal punten verspeeld. Roda JC, Willem II en FC Emmen wisten niet te winnen. Ondertussen haalde SC Cambuur flink uit in Oss, de ploeg van trainer Henk de Jong won met 1-8 van TOP.

Roda is koploper met 27 punten uit 13 wedstrijden, gevolgd door Willem II en ADO met 26 punten. Emmen staat vierde met 23 punten, evenveel als nummer 5 De Graafschap.

Nederlaag Willem II

Koploper Roda JC kwam al vroeg op achterstand bij FC Eindhoven. Spits August Priske werd gevloerd door Boyd Reith. Mawouna Amevor benutte de strafschop: 1-0.

De koploper kwam wel terug. Wesley Spieringhs maakte na een krap uur een mooie treffer van een meter of twintig: 1-1. Daarna was er nog een enorme kans voor de thuisploeg, maar beide ploegen bleven steken op een gelijkspel.

Wesley Spieringhs viert zijn fraaie gelijkmaker

Roda blijft wel koploper. Willem II verloor namelijk verrassend bij Jong Ajax, dat door de winst het voorbeeld van de Ajax-collega's uit de eredivisie volgde en de laatste plaats verliet. Stanis Idumbo-Muzambo was de matchwinner. De 18-jarige Belg schoot de bal al na een paar minuten in de verre hoek.

Willem II ging daarna op zoek naar de gelijkmaker. Op slag van rust was de ploeg uit Tilburg dichtbij, Thijs Oosting knalde na een mooie aanval op de paal. Ook daarna waren er nog doelkansen, maar gescoord werd er niet meer en dus wonnen de Amsterdammers voor de tweede keer dit seizoen.

ADO wint in blessuretijd

Ook ADO kwam op achterstand in Eindhoven. Maar dan niet tegen FC Eindhoven, maar tegen Jong PSV. Jevon Simons maakte zijn eerste treffer in het betaald voetbal door een lage voorzet bij de eerste paal binnen te schieten. De club uit Den Haag had voldoende kansen om gelijk te maken, maar doelman Niek Schiks onderscheidde zich.

Hij stopte een inzet van Henk Veerman en van heel dichtbij ranselde hij een kopbal van Jort van der Sande uit het doel. Toch wist ADO de jonge doelman uiteindelijk nog te passeren. Sacha Komljenovic werkt de bal binnen uit een corner en in de slotfase liet Schiks een bal los die in de 94ste minuut kon worden binnengeschoten door Malik Sellouki.

Emmen gelijk

Emmen haalde in Maastricht slechts een punt. Ozgur Aktas maakte namens MVV na 23 minuten de 1-0. De club uit Drenthe had daarna nog wel wat mogelijkheden, maar ook MVV kreeg nog voldoende kansen om de voorsprong te vergroten.

Kort nadat Mart Remans een grote kans miste op 2-0, maakt Piotr Parzyszek de gelijkmaker. De Poolse spits had al de nodige mogelijkheden verprutst, maar wist uiteindelijk toch het net te vinden. Een overwinning zat er niet meer in voor de ploeg van Fred Grim.

Cambuur scoort erop los

Cambuur, dat onder Henk de Jong aan een opmars is begonnen op de ranglijst, kwam al vroeg op voorsprong in Oss. De Let Roberts Uldrikis scoorde afgelopen week al in de beker en maakte nu zijn eerste competitietreffer van het seizoen. Maar Roshon van Eijma maakte na een kwartier spelen gelijk uit een strafschop.

Fedde de Jong viert namens Cambuur de 1-6

De man die de penalty versierde, kreeg zelf tien minuten later een rode kaart. Amine Rehmi deelde uit het niets een elleboog uit aan Sekou Sylla en werd van het veld gestuurd.

Met tien man was er geen houden meer aan. Cambuur profiteerde snel van de manmeersituatie. Milan Smit kopte een voorzet van de pas 17-jarige basisspeler Wiebe Kooistra binnen. Nog voor rust was het ook 1-3, Gabi Caschili schoot op doel van afstand. De bal leek houdbaar, maar Mike Havekotte liet zich toch verrassen.

Na rust was het verweer helemaal weg toen Daniël van Kaam de 1-4 binnenschoot. Wiebe Kooistra maakte vervolgens de 1-5. Fedde de Jong, Floris Smand en Jeremy van Mullem zorgden uiteindelijk voor een 1-8 eindstand.