Roda verzuimt koploper te worden in eerste divisie, Cambuur wint van ADO

Roda JC is er niet in geslaagd om in de eerste divisie de koppositie te heroveren. Thuis tegen nummer veertien FC Groningen werd gelijkgespeeld (0-0). Daardoor moeten de Limburgers Willem II voor zich dulden.

ADO Den Haag leed eerder op de middag voor het eerst in bijna drie maanden weer eens een nederlaag. In eigen huis werd er met 2-1 verloren van SC Cambuur, dat voor de derde keer op rij een competitieoverwinning boekte.

Door de verliespartij zakt ADO naar de vierde plek. Al heeft het evenveel punten als nummer drie FC Emmen (26). Ook nummer vijf De Graafschap heeft hetzelfde puntenaantal. Cambuur stijgt naar de zesde plek.

FC Groningen had in de eerste helft het meeste recht op een doelpunt. Zo raakte de ploeg van trainer Dick Lukkien drie keer het houtwerk (twee keer de lat en een keer de kruising). Ook aan het begin van de tweede helft kreeg Groningen de betere mogelijkheden.

In het laatste kwartier van de wedstrijd drukte Roda JC nog even aan, maar gescoord werd er niet meer.

ADO krijgt rode kaart na rust

Cambuur kwam tegen ADO acht minuten voor rust op voorsprong door Fedde de Jong. Direct na de pauze verdubbelde Roberts Uldrikis de score.

Tot overmaat van ramp voor ADO kreeg Silvinho Esajas een rode kaart. Met tien man kon de ploeg van Darije Kalezic nog wel iets terugdoen. Henk Veerman benutte in de 85ste minuut een strafschop. Daar bleef het bij, waardoor Cambuur drie punten mag bijschrijven.