Rapinoe moet geblesseerd van het veld
NOS Voetbal

Succesvolle carrière Rapinoe eindigt met zware blessure in laatste duel

Aan de carrière van Megan Rapinoe is op pijnlijke wijze een einde gekomen. De 38-jarige Amerikaanse, tweevoudig wereldkampioene en winnares van olympisch goud, liep in haar allerlaatste wedstrijd als voetbalprof een ernstige blessure op.

De wedstrijd tussen OL Reign en Gotham FC in de finale om het NWSL championship was nog maar drie minuten oud toen de 38-jarige aanvaller uitgleed. Hinkend moest ze het veld verlaten.

Rapinoe met zware blessure van het veld in laatste wedstrijd van carrière

Het publiek in het Snapdragon Stadium in San Diego nam met een staande ovatie afscheid van haar. Vanaf de bank moest ze toezien hoe haar team Ol Reign de kampioenswedstrijd met 2-1 verloor van Gotham FC. Na afloop liet Rapinoe weten dat ze denkt aan een gescheurde achillespees.

Succes en strijdlust

Rapinoe maakte in juli bekend dat ze eind dit jaar zou stoppen. In haar succesvolle carrière greep ze met de Verenigde Staten twee keer de wereldtitel. Eerst in 2015 en later in 2019, toen Nederland in de finale met 2-0 werd verslagen.

In dat jaar kreeg ze ook de Gouden Bal als beste speelster van de wereld. In 2012 werd Rapinoe met de VS olympisch kampioen. Ze kwam tot 203 interlands en maakte daarin 63 doelpunten.

Naast het veld kreeg Rapinoe veel lof vanwege haar strijd voor de lhbtiq+-gemeenschap en de strijd voor gelijke betaling van het Amerikaanse mannen- en vrouwenteam. In 2022 kende president Joe Biden haar de Presidential Medal of Freedom toe, de hoogste burgerlijke onderscheiding van de Verenigde Staten.

Megan Rapinoe omgeven door haar partner en familie bij haar allerlaatste wedstrijd

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl