Megan Rapinoe neemt afscheid
NOS Voetbal

Voetbalster Rapinoe sluit interlandloopbaan af met zege

Megan Rapinoe is klaar als international van de Verenigde Staten. De 38-jarige voetbalster heeft met een overwinning haar interlandloopbaan beëindigd. Rapinoe won haar laatste wedstrijd met de Amerikaanse nationale ploeg met 2-0 van Zuid-Afrika. In Chicago verliet ze na 54 minuten onder groot applaus het veld. Ze kondigde eerder dit jaar aan na dit seizoen te stoppen met voetballen.

'Wereld beetje beter'

"Het maakt mij heel erg trots dat we met elkaar zo succesvol zijn geweest op het veld en dat we de wereld een klein beetje beter hebben gemaakt", zei de aanvalster na haar laatste interland.

Rapinoe, die in 2019 werd uitgeroepen tot beste voetbalster van de wereld, kwam 203 keer uit voor de Verenigde Staten. Ze won de wereldtitel in 2015 en 2019 en werd olympisch kampioen in 2012.

Megan Rapinoe wordt geëerd door president Joe Biden

Bij het WK in juli in Nieuw-Zeeland en Australië speelde ze haar laatste grote toernooi. Amerika slaagde er niet in de titel te prolongeren.

Rapinoe heeft zich ook ingezet buiten het veld. Ze is een vooraanstaand pleitbezorger voor gendergelijkheid. Daarnaast nam ze het initiatief om met het vrouwenteam naar de rechter te stappen om dezelfde financiële beloning te krijgen van de Amerikaanse voetbalbond als de mannen. Voor haar inzet ontving ze vorig jaar de hoogste burgerlijke onderscheiding in de VS.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl