Santiago Gimenez baalt

Feyenoord verliest bij Lazio en valt terug naar derde plaats

Weer geen succes voor Feyenoord in Rome. Slordig balverlies van Quinten Timber in de blessuretijd van de eerste helft leidde er dinsdagavond toe dat de Rotterdammers voor de derde keer op rij tegen een Europese nederlaag (1-0) aanliepen in de Italiaanse hoofdstad.

Lazio-aanvoerder Ciro Immobile zorgde er met zijn doelpunt voor dat de Romeinen revanche namen voor de 3-1 nederlaag in de Kuip twee weken geleden.

Door de zege passeert Lazio de ploeg van trainer Arne Slot in groep E van de Champions League, waar Atlético Madrid nu koploper is na de makkelijke 6-0 overwinning op hekkensluiter Celtic. De Rotterdammers zakken door de nederlaag naar de derde plaats. De eerste twee ploegen gaan uiteindelijk door naar de achtste finales.

Feyenoord speelt nog thuis tegen Atlético Madrid (28 november) en uit tegen Celtic (13 december).

De stand in groep E van de Champions League

Als het aan Lazio-trainer Maurizio Sarri had gelegen, had Stadio Olympico net als de Kuip twee weken geleden ook een soort 'hel' moeten worden. Maar het stadion waar Feyenoord vorig seizoen twee keer kansloos verloor in de Europa League van Lazio (4-2) en Roma (4-1), zat met 35.000 Romeinen maar voor de helft vol.

Een hel werd het zeker niet. Maar Slot, die na de nederlaag bij FC Twente en de benauwde 2-1 zege op RKC niets van een 'vormcrisis' wilde weten, moest wel toezien hoe Feyenoord net als in de uitwedstrijd tegen Atlético (goed gespeeld, maar 3-2 verlies) vergat zichzelf te belonen.

Spits Ciro Immobile viert zijn treffer tegen Feyenoord

Feyenoord kreeg de beste kansen, vooral voor rust, maar Santiago Giménez en Igor Paixão mikten beiden van dichtbij in kansrijke positie naast. Immobile was vlak voor rust wel koelbloedig.

Rakelings naast

Na de pauze gingen de Rotterdammers hartstochtelijk op jacht naar de gelijkmaker. Zonder succes. Giménez was er het dichtstbij, maar kopte in de 67ste minuut uit een vrije trap van Paixão rakelings naast.

In de allerlaatste minuut van de blessuretijd kreeg Feyenoord nog een grote kans, maar de kopbal van Ayase Ueda werd gepakt door Lazio-keeper Ivan Provedel.

Bart Nieuwkoop verlaat per brancard het veld in Rome

Feyenoord verloor niet alleen het duel in Rome, maar ook Bart Nieuwkoop. De verdediger verliet al in de negentiende minuut per brancard het veld na een ongelukkige hoofd-tegen-hoofd-botsing met Lazio-verdediger Elseid Hysaj.

Na de wedstrijd liep Nieuwkoop wel zelf alweer door de kleedkamer, maar trainer Slot sprak over een flinke wond aan de wenkbrauw.