Girona viert de derde treffer
NOS Voetbal

Blind wint opnieuw met Girona dankzij treffers in slotfase en is weer koploper

Girona blijft het uitstekend doen in de Spaanse competitie. De Catalaanse club van Daley Blind kwam ook in Pamplona tegen Osasuna op achterstand en sloeg opnieuw laat toe. Dankzij de 4-2 overwinning gaat de verrassing van Spanje weer aan kop in La Liga.

Girona won afgelopen week twee keer door treffers in de extra tijd van San Roque (beker) en Celta de Vigo. Tegen Almería werd twee weken geleden een 2-0 achterstand omgebogen en ook tegen middenmoter Osasuna stond het team kort na rust aan de verkeerde kant van de score (2-1).

Artem Dovbyk kopte Girona echter langszij en gaf vervolgens ook de voorzet voor de 2-3 van Viktor Tsygankov. In de slotminuut besliste Garcia het duel.

Daley Blind in actie tegen Osasuna

Girona gaat dankzij de zege met 31 punten aan kop in de Spaanse competitie. Zondag kan Real Madrid, dat drie punten minder heeft dan Girona, de koppositie weer overnemen als het op eigen veld wint van Rayo Vallecano.

Vrijdagavond verzuimde Atlético de (tijdelijke) koppositie te pakken bij Las Palmas. Op Gran Canaria ging de Champions League-groepsgenoot van Feyenoord met 2-1 onderuit.

Later vanavond speelt nummer vier FC Barcelona uit bij Real Sociedad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl