Lazio-coach Maurizio Sarri
NOS Voetbal

Lazio verliest vier dagen voor Champions League-duel met Feyenoord, ook Atlético onderuit

Twee groepsgenoten van Feyenoord hebben in aanloop naar de Champions League-wedstrijden van volgende week een nederlaag geleden. Lazio Roma, dat komende dinsdag Feyenoord ontvangt, ging met 1-0 onderuit bij Bologna. Atlético Madrid verloor met 2-1 van Las Palmas.

Het thuisspelende Bologna had met Joshua Zirkzee en Sam Beukema als basisspelers een Nederlands tintje. Zirkzee speelde bovendien een rol bij het enige doelpunt: op aangeven van de Nederlandse spits maakte Lewis Ferguson vlak na rust de enige treffer.

Zirkzee (l) speelt een belangrijke rol bij het enige doelpunt

Voor Lazio was het de vijfde competitienederlaag van het seizoen. De ploeg staat na 11 wedstrijden achtste in de Serie A. Vorige week verloor het team van Maurizio Sarri in de Kuip met 3-1 van Feyenoord.

Atlético laat koppositie liggen

Ook Atlético Madrid kende geen goede generale voor het aankomende Champions League-duel met Celtic. De ploeg van Diego Simeone verslikte zich op Gran Canaria in Las Palmas en liet zo de koppositie in de Primera División liggen.

Op 28 november komt Atlético naar Rotterdam voor het tweede duel met Feyenoord. In Madrid ging de zege naar de Spanjaarden (3-2).

Feyenoord gaat zaterdag (18.45 uur) zelf op bezoek bij RKC Waalwijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl