Lasse Schöne en Jordy Clasie

AZ en NEC spelen restant gestaakt duel op 6 december uit

De laatste minuten van de competitiewedstrijd tussen AZ en NEC worden op woensdag 6 december uitgespeeld. Afgelopen zondag werd de wedstrijd in Alkmaar in de 90ste minuut gestaakt nadat NEC-spits Bas Dost in elkaar was gezakt. De stand was op dat moment 2-1 in het voordeel van de bezoekers.

Het zal gaan om een halve minuut van de reguliere speeltijd en de minimale extra tijd van vijf minuten.

De KNVB laat weten dat vanwege het drukke programma van zowel AZ, dat actief is in de Conference League, en NEC, dat vanavond tegenover Roda JC staat in de KNVB-beker, het niet is gelukt om het restant eerder uit te laten spelen. Bij de resterende minuten van de wedstrijd, die om 19.00 uur in Alkmaar zal beginnen, is publiek toegestaan.

De spelers van AZ en NEC maken een kring rondom Bas Dost

De wedstrijd zal niet hervat worden met een strafschop voor AZ. De Alkmaarders zullen daarop hebben gehoopt, want vlak voordat het spel werd stilgelegd ging AZ-speler Denso Kasius na inmenging van Magnus Mattsson neer in het Nijmeegse strafschopgebied.

Vandaag is gebleken dat de VAR van dienst het moment heeft beoordeeld en dat Kasius al weggleed voordat hij werd aangeraakt.

Gaat goed met Dost

Kort voor tijd viel Dost in Alkmaar neer, waarna hij op het veld werd behandeld achter kleden en een menselijk schild van medespelers. Na een paar minuten kwam hij bij en balde hij zijn vuist naar het applaudisserende publiek. Voor verder onderzoek werd hij naar het ziekenhuis vervoerd.

Later op de dag liet hij weten dat het 'naar omstandigheden' goed met hem gaat. De spits meldde dat uit onderzoeken moet blijken hoe het kan dat hij in elkaar zakte.

RKC-Ajax ook op 6 december

Op 6 december wordt ook al het restant van RKC-Ajax uitgespeeld. Om 20.00 uur gaat in Waalwijk het duel verder, dat op 30 september in de 85ste minuut werd gestaakt nadat doelman Etienne Vaessen bewusteloos was geraakt na een botsing met Ajacied Brian Brobbey.