NOS Schaatsen

NOS Schaatspodcast blikt na elk toernooi terug met hoofdrolspeler

Het schaatsseizoen is afgelopen weekend afgetrapt met het World Cup-kwalificatietoernooi. En om dit seizoen wat extra verdieping mee te geven aan de schaatsresultaten is er nu ook de NOS Schaatspodcast.

Daarin blikken presentator Steven Dalebout en schaatsvolger Robbert de Rijk samen met een van de NOS-analisten terug op de wedstrijden die net geweest zijn. De hoofdgast is elke keer een schaatser die daarin een rol van betekenis heeft gespeeld.

Zo was daar in de eerste aflevering Kjeld Nuis. Hij schoof zondag na afloop van het World Cup-kwalificatietoernooi aan om terug te blikken op zijn eigen weekend en ging ook dieper in op de verhoudingen in de schaatswereld. "Wij hebben het beter voor elkaar dan Jumbo-Visma", was de Reggeborgh-schaatser van mening.

Tien tickets minder

Want ja, het was dit weekend inderdaad wel even slikken voor Jumbo-Visma-trainer Jac Orie. Zijn ploeg haalde in het openingsweekend slechts 12 tickets voor de wereldbekers binnen. Vorig jaar waren dat er nog 22.

Wat vooral opviel, was dat op de 1.500 meter bij de mannen 'de groenen' van Reggeborgh vier van de vijf startbewijzen binnenhaalden. Voor 'de gelen' van Jumbo-Visma bleef er zo maar eentje over. Die was voor Thomas Krol.

Er ontbreekt bij Jumbo-Visma een schakel, een echte kartrekker.

Analist Mark Tuitert

NOS-analist Mark Tuitert, de huisanalist in de eerste aflevering, vertelt in de podcast dat hij vindt dat Jumbo-Visma te veel op Krol leunt. "Je kan op de 1.500 meter niet verwachten dat Krol alle kastanjes uit het vuur haalt. Joep Wennemars komt eraan, maar is nog te jong. Er ontbreekt daar een schakel, een echte kartrekker."

Nuis denkt dat "er meer speelt". Hij vindt dat de coaches bij zijn ploeg het werk beter verdelen dan bij Jumbo-Visma gebeurt. "Ik denk dat de Jumbo-ploeg zo groot is geworden dat Orie in zijn eentje wel heel veel schaatsers bij moet houden en schema's moet maken. Ik denk dat hij te veel hooi op zijn vork neemt."

Komend seizoen reist de NOS Schaatspodcast de schaatsers achterna en na elk toernooi wordt een nieuwe aflevering gepubliceerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl