Etienne Vaessen
NOS Voetbal

Keeper Vaessen hervat, met helm, groepstraining vier weken na botsing met Brobbey

Etienne Vaessen heeft de groepstraining bij RKC hervat. De doelman verscheen maandag op het veld, met een helm op zijn hoofd ter bescherming. De sluitpost van de Brabanders werd met applaus ontvangen door zijn ploeggenoten.

De 28-jarige Vaessen trainde vorige week ook al individueel. Zijn rentree op de groepstraining is de volgende grote stap richting zijn terugkeer onder de lat bij RKC, de nummer 13 van de eredivisie.

De doelman kwam vorige maand, tijdens het competitietreffen met Ajax, zwaar in botsing met spits Brian Brobbey. Vaessen bleef daarop roerloos op het veld liggen en werd zelfs gereanimeerd. Achteraf bleek dat de sluitpost waarschijnlijk geen hartproblemen had. Vaessen hield een hersenschudding over aan het incident.

Keeper Etienne Vaessen verlaat per brancard het veld

"Naar omstandigheden gaat het inmiddels redelijk goed met Etiënne", vertelde RKC-directeur Frank van Mosselveld zaterdagavond bij ESPN. "Ik heb hem afgelopen week weer bezig gezien op het trainingsveld. Onder begeleiding van de fysiotherapeuten, dus heel voorzichtig. Dit is namelijk een blessure waarbij je van dag tot dag moet afwachten wat het ophogen van de intensiteit met je doet."

De doelman heeft namelijk nog 'op en af' last van hoofdpijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl