Politie tijdens de klopjacht op Robert Card
NOS Nieuws

Verdachte schietpartij in bowlingcentrum en eetcafé VS dood gevonden

Robert Card, de man die werd gezocht voor een schietpartij in de Amerikaanse stad Lewiston waarbij achttien mensen omkwamen, is dood gevonden. Zijn lichaam is aangetroffen in een bosrijk gebied bij het plaatsje Lisbon in de staat Maine, niet ver van de stad waar het drama zich voltrok. Volgens de autoriteiten lijkt hij zichzelf te hebben neergeschoten.

De 40-jarige Card werd ervan verdacht afgelopen woensdag in een bowlingbaan en eetcafé om zich heen te hebben geschoten. Naast de achttien doden raakten ook dertien mensen gewond. Een motief is nog niet bekend. De moordpartij was de dodelijkste schietpartij in de Verenigde Staten sinds de schietpartij op een school in Uvalde, Texas, vorig jaar.

Vrijdag maakten de autoriteiten de namen bekend van de mensen die om het leven zijn gekomen bij het drama. De achttien slachtoffers waren tussen de 14 en 76 jaar oud.

Psychologische evaluatie

Na de schietpartij volgde een twee dagen lange klopjacht op de man. Inwoners werden opgeroepen om binnen te blijven en kantoren en scholen bleven uit voorzorg gesloten.

De auto van Card was al eerder gevonden bij Lisbon. Daarin lag ook een AR-15, een Amerikaans semiautomatisch geweer, mogelijk het wapen dat hij had gebruikt bij de schietpartij. Card had het vuurwapen aangeschaft enkele dagen voordat hij een psychologische evaluatie moest ondergaan, melden bronnen bij de Amerikaanse justitie.

Robert Card zou een vuurwapeninstructeur zijn geweest en een reservist bij het Amerikaanse leger. In een politiebericht, verspreid onder agenten, staat dat Card afgelopen zomer twee weken was opgenomen in een instelling voor geestelijke gezondheidszorg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl