Reuters
NOS NieuwsAangepast

Schutter basisschool Texas was 18-jarige scholier, dodental opgelopen tot 21

Bij een aanslag op een basisschool in Texas zijn zeker negentien kinderen en twee volwassenen gedood. De jonge slachtoffers waren tussen 7 en 10 jaar oud.

Ook de schutter is dood. Volgens de gouverneur van Texas gaat het om de 18-jarige Salvador Ramos, die naar de middelbare school ging in dezelfde plaats als waar de basisschool staat.

Dit is de dodelijkste schietpartij op een school in de geschiedenis van de Amerikaanse staat. Het drama gebeurde op de Robb Elementary School in de plaats Uvalde, ten westen van San Antonio.

Het idee dat een 18-jarig kind een wapen kan kopen is fout. Ik heb er genoeg van.

President Biden

President Biden heeft in een persconferentie gereageerd op de aanslag die hij "nóg een bloedbad" noemde. "Ouders zullen hun kind nooit meer zien, nooit meer met ze in bed springen en hen knuffelen", zei hij.

"Wanneer gaan we in godsnaam in opstand komen tegen de wapenlobby?", vroeg hij zich af. "Het idee dat een 18-jarig kind een wapen kan kopen is fout. Ik heb er genoeg van. We moeten iets gaan doen."

In de VS is geschokt gereageerd op de schietpartij in de school:

Dodental schoolshooting Texas loopt op: 'M'n hart is gebroken'

De schutter had in ieder geval een pistool bij zich, mogelijk ook een geweer, zei gouverneur Greg Abbott eerder in een persconferentie. De dader is doodgeschoten door politieagenten. Een onbekend aantal kinderen en volwassenen is gewond geraakt.

De schutter heeft ook zijn oma neergeschoten voordat hij de school binnenging, meldt CNN. Zij is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Hier zie je helikopterbeelden van de school:

Eerste beelden van de schietpartij op een basisschool in Texas

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl