Een foto van de doodgeschoten Siki Martina in de rechtszaal
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Verdachte aangevallen tijdens strafzaak doodgeschoten Rotterdamse dj

In de rechtbank in Rotterdam is vanochtend een verdachte aangevallen tijdens een strafzaak over de doodgeschoten dj Siki Martina. De verdachte werd aangevallen door een neef van het slachtoffer, meldt Rijnmond.

De 31-jarige Martina werd op 10 juli doodgeschoten vlak bij het Rotterdamse metrostation Coolhaven. Volgens het Openbaar Ministerie zou er over en weer zijn geschoten tussen twee partijen. Tegen de twee verdachten, Christopher L. (32) en Ruchelo C. (33), zijn celstraffen van twaalf en zestien jaar geëist.

De mannen probeerden volgens het OM Siki Martina en zijn neef 3200 afhandig te maken bij een ripdeal. Wie van hen het fatale schot heeft gelost, blijft onduidelijk. De verdachten verklaren daar tegenstrijdig over.

De verdachte die in de rechtbank werd aangevallen is een van de twee mannen die voor de rechter stond. De neef werd opgeroepen als getuige in de zaak. Toen hij de rechtszaal binnenkwam, nam de man de verdachte volgens Rijnmond in een wurggreep.

Emotioneel

De politie wist het tweetal uit elkaar te halen. Vervolgens werd de aanvaller geboeid afgevoerd. Volgens een aanwezige verslaggever van Rijnmond werd zeer emotioneel gereageerd toen de verdachte werd aangevallen. De rechtszaak werd door veel familie en bekenden van Martina bijgewoond, meldt de regionale omroep.

Volgens de verslaggever kwam de aanval onverwacht. "Het gebeurde volkomen uit het niets. Iedereen was er redelijk door verrast. Dat er spanningen zijn over en weer, is helder. Maar niemand heeft kennelijk zien aankomen dat dit wel eens uit de hand kon lopen", legt hij uit.

Verdachte

De zaak werd enige tijd geschorst maar is inmiddels weer hervat, nu zonder publiek en verdachten. Alleen de pers en de moeder en vriendin van het slachtoffer mogen de zaak nog bijwonen.

Ook de neef zelf is verdachte. Hij moet in november voor de rechtbank verschijnen omdat hij bij de schietpartij zou hebben teruggeschoten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl