NOS Nieuws

Wekdienst 25/10: Studentenprotest in Den Haag • Feyenoord ontvangt Lazio

Goedemorgen! In Den Haag wordt gedemonstreerd door studenten tegen een renteverhoging op hun studieschuld en Feyenoord komt in actie in de Champions League tegen het Italiaanse Lazio.

Maar eerst het weer: langs de kust een enkele bui, verder is het droog bij een graad of 6. Vanochtend in het oosten en noorden nog wat zon, verder is het bewolkt en later volgt er ook regen. Het wordt 11 tot 14 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de wegwerkzaamheden en hier zie je waar er aan het spoor wordt gewerkt.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Tweede Kamer stemt over de inzet van het kabinet op de Europese top van donderdag en vrijdag. Dan bespreken de regeringsleiders van de EU-landen de oorlog tussen Hamas en Israël. In een bewogen Kamerdebat met demissionair premier Rutte, dat tot in de nacht duurde, pleitte een deel van de Kamer voor een staakt-het-vuren.
  • De Onderzoeksraad voor Veiligheid publiceert het laatste van drie deelonderzoeken naar de corona-crisisaanpak in Nederland. De OVV komt met aanbevelingen om Nederland in de toekomst beter voor te bereiden op langdurige crises.
  • Studenten en afgestudeerden voeren actie bij de Tweede Kamer. Door een renteverhoging moeten ze vanaf volgend jaar voor hun studielening vijf keer meer rente betalen.
  • En Feyenoord neemt het in de Champions League op tegen Lazio. De Italianen delen met 4 punten de koppositie met Atlético Madrid. De wedstrijd tussen Feyenoord en Lazio begint om 18.45 uur en is te volgen in een liveblog in de NOS-app en op NOS.nl. Op de radio is de wedstrijd te volgen bij Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

Wat heb je gemist?

Bij een droneaanval op de Westelijke Jordaanoever zijn twee Palestijnen om het leven gekomen, meldt de Palestijnse Rode Halve Maan. Het Israëlische leger meldt dat Israëlische militairen bij een operatie bij het vluchtelingenkamp in Jenin onder vuur werden genomen, waarop de droneaanval is uitgevoerd.

Het Israëlische leger liet vannacht weten dat het een poging van Hamas-terroristen om Israël via de zee te bereiken heeft verijdeld. Een groep duikers zou geprobeerd hebben om Israël via die route te infiltreren. De marine zou de duikers hebben ontdekt en hebben gedood. Ze zouden van plan zijn geweest om via de kust een kibboets binnen te dringen.

En gisteravond is er een vierde konvooi met hulpgoederen aangekomen in de Gazastrook. Dat meldt de Palestijnse Rode Halve Maan, die de spullen in ontvangst heeft genomen. Het konvooi, dat vanuit Egypte over de grens bij Rafah de Gazastrook binnentrok, bestond uit acht trucks met water, voedsel en medicijnen.

Meer nieuws over de situatie in het Midden-Oosten in ons liveblog.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Het was al beloofd door het wassenbeeldenmuseum Grévin in Parijs en nu is dat dan ook gebeurd: het wassen beeld van Dwayne 'The Rock' Johnson dat vorige week werd gepresenteerd in het beroemde museum is aangepast.

Bezoekers en de acteur zelf merkten op dat het beeld niet de juiste huidskleur had. De Amerikaanse acteur heeft een Samoaanse moeder en een zwarte Canadese vader en is zelf gekleurd. Maar zijn beeld had een veel lichtere huidskleur dan de echte acteur. Dat is nu verholpen:

Een medewerker van het wassenbeeldenmuseum legt de laatste hand aan het vernieuwde beeld

Fijne woensdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl