Eva Jinek
NOS NieuwsAangepast

Eva Jinek wint Sonja Barend Award voor interview over mondkapjesdeal

Eva Jinek heeft voor de tweede keer de Sonja Barend Award gewonnen voor het beste televisie-interview. Ze kreeg de prijs voor haar interview met Camille van Gestel, een van de partners van Sywert van Lienden bij de omstreden mondkapjesdeal.

In de vakjury zaten onder anderen AD-columnist Angela de Jong en NOS-presentator Simone Weimans. "Dit interview toont Eva Jinek op haar best", zegt De Jong. "De opbouw was uit het boekje, ze zette hem genadeloos klem en de opmerking 'je bent niet verplicht om een hufter te zijn' maakte het af."

Jinek kreeg de Award uit handen van Sonja Barend in de uitzending van Khalid & Sophie:

Sonja Barend Award voor de tweede keer naar Eva Jinek

'Topvorm'

Ook Weimans is vol lof en noemt het interview "het gesprek waar wij op wachtten. Vraag voor vraag brokkelt het al zwakke verhaal van Van Gestel af. Eva in topvorm." In 2018 won Jinek ook al, toen voor haar interview met Denk-politicus Farid Azarkan. Vorig jaar ging de prijs naar Mariëlle Tweebeeke voor haar interview met de Oekraïense president Zelensky.

Er waren acht andere interviews genomineerd. De gesprekken die Rutger Castricum (PowNed) had met drie rechtsextremisten in een uitzending van Rutger en de nationalisten kwam op de tweede plaats terecht. "Hij geeft ons een beeld van het gedachtengoed van mensen, controversieel gedachtengoed, eng soms, maar wij kunnen er nu van binnenuit kennis van nemen", zegt jurylid Maartje van Weegen. "Onderscheidend in vorm en inhoud. Bijzonder."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl