Eva Jinek krijgt de Sonja Barend Award uitgereikt in De Wereld Draait Door ANP

Eva Jinek heeft de Sonja Barend Award 2018 gewonnen. Ze kreeg de vakprijs voor haar interview met Denk-politicus Farid Azarkan. Het gesprek ging over een 'nepadvertentie' waarmee Denk de PVV in een kwaad daglicht wilde stellen.

Interview-veteraan Sonja Barend reikte de onderscheiding voor het beste tv-interview van het jaar uit in De Wereld Draait Door.

Jinek, begin september bevallen van een zoon, nam de prijs geëmotioneerd in ontvangst:

'Ik had me voorgenomen dat dit niet zou gebeuren, maar dat zijn de hormonen'

"Jinek is alert, streng en oprecht geïnteresseerd. Ze laat haar sluwe gesprekspartner niet ontsnappen. Een spannend spel om naar te kijken, mede dankzij het sfeerverhogende element van live televisie", oordeelde jurylid Jean-Pierre Geelen van de Volkskrant.

Sonja Barend noemde Eva Jinek "de gedroomde winnaar":

'Dat je zo snel zo goed geworden bent, daar ben ik eigenlijk wel jaloers op'

Onder de tien genomineerden waren Adriaan van Dis en Coen Verbraak. Van Dis was genomineerd voor zijn gesprek met de Britse acteur Stephen Fry over zijn leven. Verbraak was in de race voor zijn interview in het programma Kijken in de ziel met de gereformeerde predikant Floris van Binsbergen. Van Dis eindigde als tweede, Verbraak als derde.

Van der Laan

Het was de tiende keer dat de interviewprijs, georganiseerd door de VARAgids, werd uitgereikt. Vorig jaar won Janine Abbring de award voor haar gesprek in Zomergasten met de zieke burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam.

STER reclame