Farid Azarkan (Denk) ANP

PVV-leider Geert Wilders zegt dat hij vanavond aangifte gaat doen tegen Farid Azarkan, fractievoorzitter van Denk. Wilders verwijt Azarkan smaad en laster.

Aanleiding is het nieuws van gisteren dat Denk tijdens de verkiezingscampagne een nepadvertentie heeft laten maken, waarin het leek alsof Wilders opriep tot zuiveringen.

Azarkan gaf dat gisteren op een persconferentie toe, maar zei erbij dat het plan nooit echt tot uitvoer is gekomen. Denk zou van de campagne af hebben gezien omdat die te ver ging.

Reclameman

Een ingehuurde reclameman, Eduard Nandelall, zou zonder toestemming toch doorgewerkt hebben aan de advertentie en die in het buitenland op internet hebben getest.

Nandelall ontkent dat verhaal nu. Volgens hem heeft Azarkan zelf opdracht gegeven tot de campagne en wist hij wel degelijk dat de nepadvertentie in het buitenland online stond.

Volgens Nandelall probeert Azarkan hem nu "voor de bus te gooien". Hij heeft Wilders persoonlijk excuses aangeboden en stapt net als de PVV-leider naar de politie.

STER reclame