Joëlle Smits was goed voor de 2-0 van PSV tegen FC Utrecht
NOS Voetbal

Koploper Utrecht onderuit bij PSV, Feyenoord en Heerenveen bezorgen elkaar eerste punt

Koploper FC Utrecht heeft in de eredivisie een eerste nederlaag opgelopen. En het was meteen een flinke: de ploeg van trainer Linda Helbling ging uit bij PSV met 4-0 onderuit.

Utrecht won bij zijn rentree in de eredivisie de eerste vier wedstrijden en liet vorige week zijn eerste punten liggen met een 0-0 tegen ADO Den Haag. In Eindhoven verliet de nieuwkomer voor het eerst het veld zonder punten.

Indy Riley en Joëlle Smits zorgden voor een 2-0 ruststand. Voor Smits, die vanaf elf meter scoorde, was het alweer haar vijfde doelpunt. In de tweede helft maakten Chimera Ripa en Maxime Snellenberg het kwartet vol.

Utrecht blijft op kop

Utrecht blijft ondanks de nederlaag koploper, maar Fortuna Sittard kan de eerste plek deze speelronde overnemen. Ook FC Twente en Ajax hebben minder verliespunten.

Feyenoord en sc Heerenveen bezorgden elkaar in een onderling duel het eerste punt van het seizoen: 0-0. Hekkensluiter Feyenoord verloor de eerste vijf wedstrijden op rij en ook Heerenveen - dat twee wedstrijden minder heeft gespeeld - noteerde dit seizoen louter nederlagen.

Feyenoord-coach Jessica Torny, die door alle verliespartijen flink onder druk staat, zag dat haar ploeg hetzelfde euvel vertoonde als vorige week: de Rotterdamse vrouwen kregen heel veel kansen, waaronder ook enkele hele grote, maar het lukte niet om die te benutten.

Radeloos

Torny zei na afloop "radeloos" te worden van alle gemiste kansen. "Ik heb er gewoon geen woorden voor. Langs de kant denk je: schiet die bal er nou gewoon in. Maar hij valt er gewoon niet in."

Telstar speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Excelsior. PEC Zwolle versloeg AZ met 1-0 door een doelpunt vlak voor tijd van Mayke Lindner.

Twente en Ajax

FC Twente en Ajax, die deze week actief waren in de voorrondes voor de Champions League, komen later dit weekeinde in actie. FC Twente, dat werd uitgeschakeld, speelt zaterdag een uitwedstrijd bij ADO Den Haag. Ajax, dat wel de groepsfase bereikte, gaat zondag op bezoek bij Fortuna Sittard.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl