NOS Voetbal

Excelsior-vrouwen boeken eerste zege en laten Feyenoord op nul punten staan

Excelsior wint stadsderby en duwt Feyenoord verder in de problemen

Feyenoord heeft ook aan de vijfde wedstrijd in de vrouweneredivisie geen punt weten over te houden. Na nederlagen tegen FC Utrecht, Fortuna Sittard, FC Twente en Ajax wilde het ook op bezoek bij Excelsior niet lukken. De thuisploeg won tegen de verhouding in de enige stadsderby die de competitie rijk is met 1-0 en boekte daarmee z'n eerste zege.

Beide ploegen hadden erg uitgekeken naar het duel in Kralingen. De thuisploeg omdat het fictieve kampioenschap van Rotterdam op het spel staat, terwijl de gasten na de wedstrijden tegen de huidige topvier kansen zag om eindelijk van die vervelende nul af te komen.

Feyenoord nam direct het initiatief, maar slaagde er niet in Excelsior in de problemen te brengen. Andersom was het halverwege de eerste helft bij een zeldzame aanval van Excelsior wel meteen gevaarlijk.

Vijf oud-Feyenoorders

Na een combinatie met Lynn Groenewegen zocht Kathelyn Hendriks de verre hoek, maar Jacintha Weimar wist een treffer te voorkomen. Dat ging enigszins onnodig ten koste van een hoekschop. Bij die corner zag de doelvrouw er niet goed uit: ze keek toe hoe Robine de Ridder, een van de vijf basisspeelsters bij Excelsior met een Feyenoord-verleden, de bal binnenliep: 1-0.

Feyenoorder Maxime Bennink probeert het van afstand

Die voorsprong gaf een scheef beeld van de krachtsverhouding op het veld en Feyenoord leek van zins dat snel recht te trekken. De kansen regen zich plots aaneen, maar het mankeerde telkens aan de afronding. En anders stond doelvrouw Isa Pothof wel in de weg of hielp verdedigster Yentl van Goch haar met een ingreep op de lijn.

Ook na rust bleef Feyenoord aandringen. Zo pakte Pothof een schot van Justine Brandau klemvast en voorkwam ze dat invalster Ziva Henry in de rebound kon profiteren. Tot veel meer kwam de ploeg uit Rotterdam-Zuid, die zich beperkte tot schoten van afstand, echter niet.

Ajax en FC Twente hoefden dit weekeinde niet in actie te komen om zich optimaal te kunnen voorbereiden op de Champions League-returns tegen respectievelijk FC Zürich en BK Häcken. Ajax-sc Heerenveen en FC Twente-PEC Zwolle werden daarom uitgesteld.

Stand vrouweneredivisie per 15 oktober

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl