Twente verspeelt plaatsing Champions League: 'Kwam geen voetbal meer uit'

FC Twente is er niet in geslaagd om zich net als Ajax te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League voor vrouwen. In de Grolsch Veste ging het mis tegen het Zweedse BK Häcken: 1-2 nederlaag. Het uitduel was in 2-2 geëindigd.

Twente kwam op voorsprong, maar gaf in een tijdsbestek van vier minuten twee treffers weg.

Wieke Kaptein is teleurgesteld

"In de uitwedstrijd hebben we Häcken in de eerste helft van het kastje naar de muur gestuurd", zei Caitlin Dijkstra. "We kunnen echt fantastisch voetballen."

Maar daar was in de Grolsch Veste woensdagavond weinig van te zien. "Was het een off-day? Kwam het door de spanning met het publiek erbij? Of door de spanning vanwege de belangen? Ik denk een combinatie van alles", zei de verdediger van Twente.

"We hebben geen wonderploeg geloot", beaamde spits Renate Jansen. "Maar voetballend hadden we het gewoon niet meer. Iedereen deed zijn stinkende best, maar er kwam geen voetbal meer uit."

Vliek zorgt voor 1-0

Twente kwam voor 8.000 toeschouwers na een half uur spelen nog wel op voorsprong via Leonie Vliek. De rechtsbuiten, die vorige week in Zweden ook al scoorde, schoot binnen na een voorzet van Jansen.

FC Twente in mineur na uitschakeling Champions League: 'We doen onszelf tekort'

Zowel Twente als Häcken kreeg in het vervolg van de eerste helft een aantal grote kansen, maar die werden niet benut. Ook in de tweede helft waren er flinke mogelijkheden. Zo raakte invaller Ella Peddemors namens Twente van dichtbij de paal.

16-jarige scoort

Aan de overkant was het even later wel raak. Oranje-international Caitlin Dijkstra verspeelde de bal op eigen helft, waarna Häcken er snel uitkwam. Anna Anvegard schoot beheerst achter Twente-keeper Danielle de Jong: 1-1.

Vier minuten later was het zelfs 1-2. De pas 16-jarige Felicia Schroder kreeg te veel ruimte van Dijkstra en schoot knap binnen.

Er waren nog 25 minuten te spelen voor Twente, maar de ploeg uit Enschede kon geen aanspraak maken op een verlenging. Häcken verzuimde te profiteren van de ruimte die Twente bood en liet grote kansen op een derde treffer onbenut.