Hockeysters Amsterdam en Den Bosch ontlopen elkaar weinig, Bloemendaal wint weer

De hockeysters van Amsterdam en Den Bosch ontlopen elkaar in de eerste vijf wedstrijden van de competitie nog nauwelijks. Beide ploegen wonnen hun duels zondagmiddag met duidelijke cijfers: Amsterdam versloeg het gepromoveerde Oranje-Rood met 6-0, Den Bosch was met 4-2 te sterk voor HDM.

Regerend landskampioen Amsterdam heeft een beter doelsaldo, waardoor het met 13 punten aan de leiding gaat in de hoofdklasse. 21-voudig titelhouder Den Bosch staat tweede met evenveel punten. SCHC bezet de derde plaats, nadat het gisteren op 10 punten was gekomen door een overwinning op Tilburg.

Opsteker mannen Bloemendaal

De mannen van Bloemendaal wonnen het belangrijke duel met Den Bosch met 2-1.

Dat betekende een welkome opsteker voor de titelfavoriet, dat een lastige periode achter de rug heeft. De landskampioen van 2021 en 2022 verloor de topper tegen Rotterdam met 4-2 en werd vorige week als titelhouder in de Euro Hockey League ook nog vroegtijdig uitgeschakeld.

Bekijk de samenvatting:

Na twee zeldzame nederlagen wint Bloemendaal van Den Bosch: 'Zijn nog zoekende'

Op 't Kopje kreeg Bloemendaal opnieuw een tegenslag te verwerken, toen Max Kreft Den Bosch in het eerste kwart op voorsprong zette. Maar Bloemendaal herstelde zich: de Brit Zach Wallace, die afgelopen zomer overkwam van HGC, bracht Bloemendaal na rust terug in de wedstrijd.

In het laatste kwart ging Bloemendaal vol op jacht naar de winnende. Die viel uiteindelijk vier minuten voor tijd uit een strafbal, die werd gegeven nadat de bal uit een strafcorner op het lichaam van een Den Bosch-speler was beland. De Brabanders waren het er niet mee eens. Dat bleek na het bekijken van de beelden terecht, want Fabian Unterkicher voorkwam met die actie geen doelpunt. Het mocht niet baten voor de Bossche ploeg: Spanjaard Marc Miralles besliste de wedstrijd door raak te pushen.

Pinoké blijft ongeslagen

Na vier duels gaat Oranje-Rood samen met Pinoké aan de leiding in de hoofdklasse. Beide ploegen zijn nog ongeslagen: Pinoké won vanmiddag met 4-0 van Laren, Oranje-Rood versloeg gisteren Amsterdam met 4-2. Bloemendaal staat zesde, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Makkelijke middag vrouwen Amsterdam

De vrouwen van Amsterdam hadden op eigen veld een makkelijke middag tegen Oranje-Rood. Al na één minuut opende de thuisploeg de score via Michelle Fillet, waarna het met treffers van Felice Albers (twee stuks), Fay van der Elst en Fiona Morgenstern (ook twee stuks) verder aan het doelsaldo werkte.

Den Bosch had thuis iets meer moeite met HDM, dat na vier wedstrijden nog ongeslagen was en vierde staat. Frédérique Matla opende na het eerste kwart de score voor Den Bosch na een mooie solo, maar HDM maakte er niet veel later 1-1 van via Jip Dicke.

Maartje Krekelaar zette Den Bosch voor rust toch weer op voorsprong en na de pauze liep de favoriet verder uit dankzij twee treffers van Joosje Burg. HDM deed in het laatste kwart nog wel iets terug, maar het bleef bij 4-2.