Bagnaia wint in Indonesië
NOS Sport

Italiaan Bagnaia herovert leiding in kampioenschap MotoGP na crash Martín

De Italiaan Francesco Bagnaia heeft na een grote inhaalrace de Grote Prijs van Indonesië in de MotoGP op zijn naam gezet. Met zijn zesde overwinning van het jaar pakt de motorcoureur ook de leiding in de strijd om het wereldkampioenschap.

De nummer twee in de WK-stand moest er wel wat voor doen zondag, want Bagnaia begon vanaf de dertiende plek in Kuta. Daarnaast zag hij zijn grote rivaal, Jorge Martín, snel de leiding nemen in de race.

Valpartij Martín

De Spanjaard had bij de eerste bocht al de leiding te pakken en leek onbedreigd af te stevenen op een zege. Maar de leider in het wereldkampioenschap ging door een eigen fout onderuit.

Baignaia stoomde steeds verder op naar voren en pakte halverwege de race de koppositie over van Maverick Vinales. Tot aan de laatste ronde leek de Italiaan de zege niet meer te kunnen ontgaan, maar in de allerlaatste ronde verloor de koploper nog flink wat speelruimte ten opzichte van de Spanjaard Vinales en de Fransman Fabio Quartararo.

De voorsprong bleek uiteindelijk wel genoeg voor de winst. Daardoor nam Bagnaia de koppositie in het wereldkampioenschap weer over van de Spanjaard Martín. De Italiaan heeft nu achttien punten voorsprong.

De volgende GP is volgende week in Australië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl