Marc Márquez gaat na Honda nu voor Gresini rijden
NOS Sport

Márquez gaat na 11 jaar Honda rijden voor het Italiaanse Gresini

Achtvoudig wereldkampioen Marc Márquez gaat komend seizoen rijden voor het Italiaanse team Gresini Racing. De Spaanse motorcoureur liet vorige week weten dat hij na elf jaar zijn huidige team, Honda, aan het einde van het seizoen verlaat.

Márquez startte in 2013 bij Honda en werd vervolgens in 2013, 2014, 2016, 2017, 2018 en 2019 wereldkampioen in de MotoGP bij dat team. De laatste jaren kwakkelde de Spanjaard wat meer. Begin 2020 raakte de coureur zwaar geblesseerd aan zijn rechterarm en werd hij meerdere keren geopereerd.

Sindsdien namen de resultaten van de 30-jarige Márquez ook af bij Honda en de onvrede groeide. Daarop besloten beide partijen met elkaar te breken.

Samen met zijn jongere broer

Nu start Márquez vanaf het komende jaar voor Gresini Racing en gaat hij rijden op een Ducati, net zoals zijn 27-jarige broer Alex Márquez, die vorig seizoen de overstap maakte van Honda naar de Italiaanse renstal.

Het Italiaanse team is dit jaar een middenmoter in de MotoGP. De beste prestatie was dit jaar een derde plek van Alex Márquez in de GP van Argentinië.

Marc Márquez gaat voor Gresini Racing rijden

De Spanjaard laat weten dat hij blij is met zijn nieuwe ploeg, maar dat hij waarschijnlijk nog wel even moet wennen. "Het was geen gemakkelijke beslissing, want het is in alle opzichten een grote verandering. Maar soms is het in het leven belangrijk om uit de comfortzone te komen om te blijven groeien."

"Nu ik van motor ga wisselen, weet ik dat ik mijn rijstijl een beetje moet aanpassen en dat zal niet makkelijk zijn. Maar ik ben er zeker van dat het hele Team Gresini mij veel zal helpen", aldus Márquez.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl