Wullaert maakte haar vierde van het seizoen

Fortuna Sittard wint met moeite van PSV in slordig duel

De vrouwen van Fortuna Sittard hebben in de eredivisie met minimaal verschil gewonnen van PSV: 1-0. Door de overwinning klimt Fortuna naar de tweede plaats in de eredivisie vrouwen. PSV zakt naar de vijfde plek.

In een teleurstellend duel wist PSV, dat dit seizoen nog niet gescoord heeft in een uitduel, de kansen niet af te maken. Dit gaf Fortuna de mogelijkheid om de overwinning met een penalty van Tessa Wullaert binnen te slepen.

Fortuna Sittard verslaat PSV en wint voor de vierde keer op rij

PSV nam in het begin van de wedstrijd het initiatief en creëerde al vroeg een aantal kansen. In het eerste halfuur kwamen de Eindhovenaren in gevaarlijke posities, maar ze beloonden zichzelf niet met goals. Een kopbal ging naast en middenvelder Melanie Bross schoot de bal op de lat.

Fortuna stelde daar weinig tegenover en grossierde in onnodig balverlies. Een moment waarop Nina Nijstad door haar eigen medespeler neer werd gehaald tekende een beetje het spelbeeld van de eerste helft.

In de tweede helft was het weer rommelig. PSV zette wel druk, maar het echte venijn in het afronden ontbrak. Ballen schoten van de voet en een hoop passes kwamen niet aan.

Penalty maakt het verschil

De wedstrijd leek volledig op slot te zitten, maar in de 57ste minuut maakte aanvaller Zera Hulswit een onhandige overtreding op Chandra Davidson in het strafschopgebied. Tessa Wullaert maakte de gegeven penalty onberispelijk af, kalm in de hoek.

De stand in de eredivisie

Het duel kwam na het doelpunt meer tot leven en beide teams kregen mogelijkheden om tot kansen te komen. Toch ontbrak het nog in de zorgvuldigheid. Topscoorder van PSV met vier goals, Joelle Smits, werd zelfs gewisseld.

Wullaert kon in een snelle counter het verschil vergroten. Ze schoot gehaast de bal door het midden, waardoor keepster Lisan Alkemade gemakkelijk kon redden. Fortuna nam rustig de controle.

PSV kon in de slotfase via een afstandsschot een gelijkspel forceren toen Fortuna keepster Diede Lemey te ver voor haar doel stond. Weer ging de bal niet op doel en dus konden de speelsters van PSV zonder punten weer terug naar huis.