Marc Márquez
NOS Sport

Achtvoudig wereldkampioen Marquez verlaat Honda na jarenlange dienst

De Spaanse motorcoureur Marc Márquez gaat na dit seizoen weg bij het raceteam Honda. Dat is opvallend, want de achtvoudig wereldkampioen, waarvan zes titels behaald in de MotoGP, was elf jaar in dienst bij het Japanse team.

"Beide partijen zijn overeengekomen dat het in hun belang is om andere wegen in te slaan", zegt Honda in een verklaring. Daarmee dient de topcoureur het contract, dat liep tot en met 2024, niet uit.

Márquez startte in 2013 bij Honda en werd in 2013, 2014, 2016, 2017, 2018 en 2019 wereldkampioen in de MotoGP bij dat team. De laatste jaren kwakkelde Márquez wat meer. Begin 2020 rakte de coureur zwaar geblesseerd aan zijn rechterarm en werd hij meerdere keren geopereerd.

Marc Márquez in actie tijdens de Grand Prix van San Marino

Sinds die tijd namen de resultaten op de Honda ook af en groeide de onvrede bij de Spanjaard. Zijn laatste GP-zege dateert alweer van 2021 in Emilia-Romagna. In 2022 en 2023 haalde hij in totaal maar twee podiumplaatsen.

Twee maanden geleden moest Márquez de TT van Assen nog missen. Toen had de Spaanse motorrijder nog last van een gebroken rib.

Gresini Ducati

Waar de toekomst van de motorcoureur nu ligt, is nog onduidelijk. Wel gaan er al langere tijd geruchten dat de 30-jarige Spanjaard naar het Italiaanse team Gresini Ducati vertrekt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl