Eerste puntenverlies voor AZ door gelijkspel tegen Heracles Almelo: 1-1

Bekijk de samenvatting van AZ - Heracles Almelo

AZ heeft z'n eerste puntenverlies geleden in het huidige eredivisieseizoen. Na vijf overwinningen op rij kwam de ploeg van trainer Pascal Jansen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Heracles Almelo. Vangelis Pavlidis maakte wel al zijn achtste doelpunt.

De Griekse spits was daarmee de eerste AZ-speler met een doelpunt in elk van de eerste zes wedstrijden van een eredivisiecampagne.

Vangelis Pavlidis

Tot blije gezichten leidde die prestatie uiteindelijk niet, want door het gelijkspel van AZ is PSV nu alleen koploper. De Noord-Hollanders staan tweede op twee punten achterstand en ontvangen zondag Fortuna Sittard.

Er leek voor AZ na de vroege 1-0 van Pavlidis, op aangeven van Yuki Sugawara, lange tijd geen vuiltje aan de lucht, maar na bijna een uur spelen viel plots de gelijkmaker door toedoen van Anas Ouahim.

Heracles Almelo had tot dan toe nauwelijks iets laten zien en mocht van geluk spreken dat AZ het overwicht niet in extra treffers had uitgedrukt. Onder anderen Myron van Brederode liet een kans liggen.

Bekijk hieronder de reacties van Jordy Clasie (AZ), Pascal Jansen (AZ), John Lammers (Heracles Almelo) en Michael Brouwer (Heracles Almelo).

Clasie na teleurstellend gelijkspel: 'Tweede helft niet AZ-waardig'

Na de 1-1 van Ouahim werd AZ wat slordiger, al bleef het zoeken naar een opening in de defensie van de bezoekers uit Overijssel. Heracles Almelo hield na liefst zeven minuten toegevoegde tijd stand en koesterde het punt, ook al kwam het met dank aan keeper Michael Brouwer goed weg bij een enorme kans voor Pavlidis.

AZ moest in de eredivisie voor het laatst in 2005 in eigen huis puntenverlies toestaan tegen de Almeloërs. Toen werd het 2-2 door een goal van Heracles-doelman Martin Pieckenhagen in blessuretijd.